Košice Gurmán Fest 2011

Reklama

Oprávnená kritika košických služieb. Gastronómia, zákaznícky servis, prístup ku klientom. Blog o všetkom kvalitnom.

utorok 21. júna 2011

Košice Gurmán Fest 2011

Milovníci (nielen) dobrého jedla sa mohli počas posledného víkendu v Košiciach radovať. Konal sa totiž druhý ročník Gurmán Festu, počas ktorého sa nám predstavili tie najlepšie košické reštaurácie.


Počas ochutnávania skvelého jedla sme mohli sledovať zábavu v podaní kuchárskych show, stretnúť a prehodiť pár slov so žoviálnym Jardom Židekom, či si naživo vypočuť "vtipy" moderátota Petra Justina Topoľského.


Čo Vám na Gurmán Feste chutilo najviac? Máte jasného "víťaza"? Pripomeňte si jednotlivé chuťovky a podeľte sa s nami o Vaše skúsenosti!


Reštaurácia Roca - Hotel Roca 


Plnený pošírovaný morský pstruh podávaný s pudingom z udených paradajok a uhorkové piccles

Jemný jahodový cheesecake dekorovaný nudlovou soľou, banánovým kornútkom

Hotel Roca so svojim šikovným šéfkuchárom Lukášom Vysloužilom ma veľmi milo prekvapili. Pán šéfkuchár nám príjemne odprezentoval podávané jedlo, dozvedeli sme sa niečo nové o príprave pstruha a samozrejme všetkých návštevníkov stánku milo pozýval do svojej reštaurácie.



Ich pstruh je pre mňa "rybou číslo jeden" tohtoročného festivalu. Geniálna chuť, lahodný puding a "náplň". Svieži cheesecake sa skvelo hodí do teplého letného dňa a rovnako nesklamal. Reštaurácia hotela Roca sa v mojich očiach odprezentovala veľmi slušne a určite ich navštívim. 

Olive Tree - Doubletree by Hilton 

Pražma zlatohlavá s brokolicou restovanou na cesnaku a čili papričkou


Domáci chlieb s výbornou paštétou - takýmto spôsobom tím Hiltonu "podplácal" návštevníkov

Hilton to proste s ľuďmi vie. Návštevníkov stánku (vrátane mňa) podplatili parádnym domácim chlebom (chlieb bol upečený vo viacerých variáciách) a prezentujúci nás prehovárali, aby sme zbytočne neotáľali s odovzdaním hlasu a odovzdali ho čím skôr - najlepšie im. Dali ste im svoj hlas? Pravdepodobne Vás okamžite odmenili búrlivým potleskom :D. 



Grilovaná Jumbo kreveta na zeleninovej polente so zázvorovo – chilly penou

Grilovaná Jumbo kreveta na zeleninovej polente so zázvorovo – chilly penou

Milan Poloha je výborný šéfkuchár a jeho tím na Gurmán Feste predstavil veľmi atraktívne menu. Krevety boli vynikajúce. Zázvorovo - chilly pena bola skvelá voľba.

Emer Servis

Grilovaná maslová ryba, podávaná na karamelizovanom ananáse so šafránovo-kokosovou omáčkou a šalátom z divokej ryže

Cheesecake s limetkou a lesným medom s nádychom materinej dúšky

Lahodná ryba, chutná jemne pikantná omáčka a sladký ananás. Príjemné ľahké jedlo s výbornou ryžou. Delikátny cheesecake bol skvelou bodkou. Bol vzdušnejší než jahodový cheesecake zo stánku reštaurácie Hotela Roca. Chuťovo nám však vyhovoval viac jahodový koláč.  



Villa Regia

Bravčová panenka podávaná na teplom restovanom šalátiku s parisiennes zemiačikmi, fazuľovými strukmi a cherry paradajkami dochutené domácim pestom


Naozaj veľmi dobrá a výborne dochutená štavnatá panenka s vhodnou prílohou. Zemiačky boli "obyčajnejšie", ale poskytli priestor pre vyniknutie chuti mäska. 


Reštaurácia Camelot


Konfitované kachní stehýnko  s červeným zelí, špekovými a karlovarskými knedlíkmi

Camelot nám predstavil českú kuchyňu a potešil dobrou správou. Už čoskoro si môžeme vychutnávať tankovú Plzeň v Košiciach!  

Ak máte radi dobré jedlo a na Gurmán Feste ste chýbali, je to určite škoda. Prišli ste o množstvo chuťoviek a skvelú zábavu. Gurmán Fest 2011 stál za to. Ďakujem všetkým organizátorom (najmä reštaurácií Camelot) za výborné podujatie a pevne verím, že si ho užijeme aj po budúce roky. Možno už s lepším počasím :). 


Pevne verím, že sa Vám náš krátky "fotoreport" páčil a budeme radi ak napíšete, čo chutilo Vám!  


Zdieľajte teno článok na Facebooku!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...