Gurmán Fest 2011 je tu

Reklama

Oprávnená kritika košických služieb. Gastronómia, zákaznícky servis, prístup ku klientom. Blog o všetkom kvalitnom.

streda 15. júna 2011

Gurmán Fest 2011 je tu

Veľmi sa teším na Gurmán Fest. Začína sa v piatok a budeme svedkami kulinárskeho umenia tých najlepších košických kuchárov. Okrem košičkej špičky festival navštívia aj mediálne známi kuchári ako Jarda Židek, či Vojto Artz, a počas trvania akcie stretneme aj Petra Justina Topoľského


Moderované kuchárske show, výborne jedlo, víno, káva. Nielen o tomto bude Gurmán Fest. Ak ešte nemáte lístky, môžete si ich kúpiť v predpredaji, alebo v zľave na zľavovom portáli zlavenky.sk.


My samozrejme na Gurmán Fest zavítame a naše pocity z festivalu spíšeme na blog. Dúfajme, že cez víkend bude pekne a ak ešte stále nemáte jasno v tom, čo je Gurmán Fest, pozrite si oficiálny web podujatia.




Na aké špeciality sa môžeme tešiť? 


Reštaurácia Dália
Toskánske rolky plnené prosciuttom a mascarpone, so zelenou fazuľkou a rozmarínovými zemiakmi
Parmezánové košíčky plnené stredomorským šalátom


Emer servis
Grilovaná maslová ryba, podávaná na karamelizovanom ananáse so šafránovo-kokosovou omáčkou a šalátom z divokej ryže


Olive Tree - Hotel Doubletree by Hilton
Strukovinové rizoto so smotanovou redukciou so šafranom a čerstvou špargľou
Pražma zlatohlavá s brokolicou restovanou na cesnaku a čili papričkou


Reštaurácia IRIS - Hotel Zlatý Dukát
Grilovaná Jumbo kreveta na zeleninovej polente so zázvorovo – chilly penou
Grilovaný zubáč na jarnej zeleninke s mangom a limetkovým olejom
Kuracie prsia s pistáciovou plnkou a „Tartufo“ zemiakové pyré s olivami


Villa Regia
Nakladaný baklažán v olivovom oleji plnený slaným syrom podávaný na bielom toaste so zelenými a čiernymi olivami a chilli papričkami
Bravčová panenka podávaná na teplom restovanom šalátiku s parisiennes zemiačikmi, fazuľovými strukmi a cherry paradajkami dochutené domácim pestom


Reštaurácia Roca – Hotel Roca
Plnený pošírovaný morský pstruh podávaný s pudingom z udených paradajok a uhorkové piccles
Konfitované bravčové líčko so šalátom z polníčka a glazírovaných jahôd a s jahodovým chutney
Domáce gnocchi v paradajkovom kréme podávané s mozzarelovým balónom plneným olivovou tapenadou


Camelot
Kulajda
Jehněčí lýtko s listovým špenátem, omáčkou demiglass s bramborovými a houskovými knedlíkmi
Konfitované kachní stehýnko s červeným zelí, špekovými a karlovarskými knedlíkmi


Košický klub kuchárov
Hydinová sedliacka paštéta a zeleninový šalát s grilovaným hydinovým mäsom a ovčím syrom
Strapačky s kapustou a bravčovými výpečkami
Pstruh v slaninovom kabátiku so špenátom a varenými zemiakmi
Abovský guľáš z diviny s nokerlami
Plnená kapusta na zemplínsky spôsob
Holúbky a kuracie prsia na gazdovský spôsob


Nech už je piatok! :)


Zdieľajte tento článok na Facebooku!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...