E coli? Nevadí. Dám si caprese a špagety

Reklama

Oprávnená kritika košických služieb. Gastronómia, zákaznícky servis, prístup ku klientom. Blog o všetkom kvalitnom.

sobota 4. júna 2011

E coli? Nevadí. Dám si caprese a špagety

Fascinuje ma hystéria spojená s nákazou e coli. Niektorí v dnešných dňoch zeleninu odmietajú, ale ja osobne sa stotožňujem s názorom Václava Klausa - "Je to uměle vytvořený cirkus".
Paradajkám, uhorkám a inej zelenine sa teda nebránim a preto mi svedomie dovolilo pripraviť jednoduchý a chutný šalát Caprese. Bol jednoznačne chutnejší, než to, čo mi doniesli v Pizza Cafe Napoli.


Caprese je o surovinách. Nekvalitné suroviny Vám sprznia celú chuť šalátu. Potrebujeme čerstvé paradajky, bazalku, mozarellu (najlepšie byvoliu), olivový olej, soľ, čierne korenie a pečivo. Šalát caprese nie je nič iné ako mozarella prekladaná paradajkou a bazalkou. Preto si nakrájame mozarellu a paradajky na plátky, navzájom ich na tanieri poprekladáme s bazalkou a dochutíme soľou a čiernym korením. Pred podávaním zalejeme olivovým olejom. Na tanieri máme skvelé a sýte jedlo. Podávame s pečivom - ja som upiekol predpripravené polotovarové (zabite ma :]) svetlé bagetky.


Caprese


Po caprese som pripravil "špagety pomodoro". Na panvici rozpustíme maslo, pridáme olivový olej, nakrájaný cesnačik a čerstvú bazalku. Po chvíli pridáme lúpané paradajky.


Omáčka pomodoro

Našu omáčku zmiešame s al dente špagetami, chvíľku povaríme a podávame s parmezánom alebo podobným  talianskym syrom. 


Špagety pomodoro


Caprese a špagety pomodoro sú jednoduché a hlavne chutné jedlá. Alfa omega je v základných surovinách, ktoré musia byť čerstvé a kvalitné. Obed potešil a ako dezert sme si dali zmrzlinu. 
Skúsite to na obed? :)


Zdieľajte tento článok na Facebooku!

5 komentárov:

  1. Chcela by som sa opýtať, aký je ten podobný taliansky syr? "Našu omáčku zmiešame s al dente špagetami, chvíľku povaríme a podávame s parmezánom alebo podobným talianskym syrom." Pretože som nevidela podávať cestoviny s iným syrom ako parmezánom :) A inak páči sa mi to pomenovanie al dente špagety. Teda v takomto slovnom spojení som to ešte nepočula. Pretože ja to poznám ako spôsob uvarenia špagiet a nie ako ich prívlastok.
    Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzka: V taliansku sa na istý druh cestovín dáva aj gorgonzola, mozarella a množstvo iných druhov, Taliansko pozná vyše 400 druhov syrov a myslieť si, že používajú len parmezán je smiešne. Mimo to existuje obrovské množstvo druhov tvrdého talianské syra podobného parmezánu, no parmezán to nieje ;)
    A neviem prečo by pomenovanie "al dente špagety" malo byť zlé, rovnako ako nechápem prečo by to nemohol byť prívlastok, používa sa to bežne :)

    Neviem o čo ti v tvojom príspevku išlo, len umelo hľadať chyby v článku, ktoré neexistujú? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Napríklad skvelý syr Grana Padano, ktorý je Parmezánu veľmi podobný.

    Samozrejme - al dente je spôsob uvarenia špagiet a prívlastkom som mal túto skutočnosť na mysli :) Teší ma, že sa Vám toto slovné spojenie páči :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skuste litevsky Dzugas syr, bud polsky Bursztyn :), dostupny je napriklad vo Freshi.

    http://www.seromaniacy.pl/seropedia/ser,Bursztyn

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mne absolútne nešlo o hľadanie chýb, len o objasnenie niečoho, čomu som nerozumela ako to bolo myslené. Je to zlé? Či sa tu očakávajú len prikyvovacie komentáre, bez akýchkoľvek otázok? Pýtala som sa čisto z toho dôvodu, že mám priateľa Taliana a veľa známych Talianov a osobne som v Taliansku nevidela na cestovinách iný syr ako parmezán.
    A je celkom vtipné, že si tykáme pán anonym :) teší ma :)
    Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...