Reštaurácia Iris v Zlatom Dukáte je geniálna

Reklama

Oprávnená kritika košických služieb. Gastronómia, zákaznícky servis, prístup ku klientom. Blog o všetkom kvalitnom.

nedeľa 29. mája 2011

Reštaurácia Iris v Zlatom Dukáte je geniálna

Nie nadarmo je reštaurácia Iris Hotela Zlatý Dukát podľa Trendu najlepšou reštauráciou roku 2011 v Košickom kraji. Návšteva Zlatého Dukáta je výborným zážitkom a dopraje Vám nielen skvelé jedlo, ale aj dokonalú obsluhu a prenádherné priestory.



Reštauráciu Iris a Hotel Zlatý Dukát sme si "preťukli" ešte pred našou návštevou. Na ich webovej stránke nás veľmi zaujala ponuka "denného menu" v hodnote 5 €. V cene menu je polievka, hlavné jedlo, dezert a dokonca aj minerálka.  Z webu mi osobne nie je celkom jasné, či sa denné menu podáva celý deň, alebo len počas obeda. Chuť po presnejších informáciách nás zaviedla na Facebook stránku Hotela Zlatý Dukát. Odpoveď sme dostali prakticky okamžite - čo hodnotím veľmi pozitívne. Na Slovensku máme veľmi málo reštaurácií (ale aj firiem mimo gastronómie), ktoré si uvedomujú význam a silu sociálnych sietí. Zlatý Dukát zvláda túto úlohu bravúrne. So svojimi fanúšikmi aktívne komunikuje a v prípade nejasností promptne reaguje. A aby sme nezabudli - spomínané "denné menu" podávaju výhradne počas obeda.

Zlatý Dukát má špičkový servis. Je preto prirodzené, že pri vstupe sa s Vami okamžite zvítajú usmievaví čašníci a posadia Vás ku stolu. Mrzí ma, že tento trend nie je na Slovensku bežný a milé privítanie dostanete výhradne v tých lepších reštauráciách. Na stoloch ma veľmi potešili živé kvety. Obsluha nám profesionálne podala otvorený jedálny lístok a zo stolov odstránila nadbytočné prestieranie.

Reštaurácia Iris - hotel Zlatý Dukát
Pohľad z nášho stola
Živé kvety - reštaurácia Iris - hotel Zlatý Dukát
Skvelú atmosféru tvoria detaily

Prestieranie - reštaurácia Iris - hotel Zlatý Dukát
Papierové servítky nečakajte

Čerstvé pečivo s maslom - reštaurácia Iris - hotel Zlatý Dukát
Čerstvé pečivo s výborným maslom

Čo si objednám ako hlavný chod? Uvažoval som nad pstruhom na grile s parmskou šunkou (9,80 €), ale nakoniec som si zvolil "klasiku" - hovädzí steak zo sviečkovice s jarnou cibuľkou na červenom víne (18,50 €). Partnerka si chcela objednať niečo ľahšie. Zvolili sme teda kurací steak so sušeným ovocím a cherry omáčkou (6 €). 

Jedálny lístok je naozaj veľmi atraktívny. Z predjedál ma zaujala Husacia pečeň na medovom jabĺčku s mrkvovou slamou (11,95 €), či Restovaná hovädzia sviečkovica v pikantnej zázvorovej zálievke (6,60 €). Hlavné jedlá by som okúsil najradšej všetky - spomeniem napríklad Srnčí chrbát s borievkovou omáčkou a slivkovými knedlíčkami (24,50 €), alebo zaujímavo pripraveného Grilovaného zubáča s bryndzovými raviolkami a bylinkovou omáčkou (14,30 €). Nabudúce určite vyskúšam Hríbovo smotanový krém (6 €). Pre mňa osobne je jedálny lístok v reštaurácii Iris krásnou rozprávkou a nechcem, aby skončila... ale späť do reality :)

Prílohu k môjmu hovädziemu steaku som nechal na čašníkovi. V hĺbke duše som očakával, že navrhne niečo iné ako opekané zemiačky - napríklad grilovanú zeleninu. Ostali sme však pri zemiačkoch s provensálskym korením a boli výborné.

Čakanie na hlavný chod si môžete spríjemniť prezrením "múzea skla". Nachádza sa priamo v priestoroch reštaurácie. Ak však nechcete vstávať od stola a prezerať si rôzne sklenené skvosty, zahryznite sa do pečiva s výborným masielkom.

Po čase nám zdvorilá obsluha v rukavičkách priniesla jedlo, na ktoré sme sa nesmierne tešili. Čašník nám naše jedlo predstavil, okamžite ponúkol korenie a zaželal dobrú chuť. Kurací steak bol veľmi chutný a "osviežujúci". Mäsko geniálne podporovala výborná omáčka a sušené ovocie. Kuracie bolo príjemne sladké a určite sa naň vrátime. Do pozornosti by som rád uviedol cenu, ktorá bola iba 6 €. Myslím si, že v Košiciach nie je veľa podnikov, kde Vám pripravia kuracie na takejto úrovni s nadštandardným servisom.
Staňte sa našim fanúšikom na Facebooku!
Vysoký štandard neopustil ani výborný hovädzí steak. Majstrovstvo kuchára sa ukáže v omáčke. Kuchár v Iris je jednoznačne majster. Jarná cibuľka s omáčkou decentne dopĺňala chuť šťavnatej sviečkovej. Dokonalá súhra chutí, farieb a ingrediencií moje chuťové a zrakové bunky veľmi očarila. A na záver - ako inak - steak bol pripravený správne - objednal som si medium rare. 

Ak máte chuť na gastronomický zážitok "se vším všudy", jednoznačne choďte do reštaurácie Iris.

kurací steak so sušeným ovocím a cherry omáčkou - reštaurácia Iris
kurací steak so sušeným ovocím a cherry omáčkou

kurací steak so sušeným ovocím a cherry omáčkou - reštaurácia Iris
kurací steak so sušeným ovocím a cherry omáčkou

opekané zemiačky s provensálskym korením - reštaurácia Iris
opekané zemiaky s provensálskym korením

hovädzí steak zo sviečkovice s jarnou cibuľkou na červenom víne - reštaurácia Iris
hovädzí steak zo sviečkovice s jarnou cibuľkou na červenom víne

hovädzí steak zo sviečkovice s jarnou cibuľkou na červenom víne - reštaurácia Iris
hovädzí steak zo sviečkovice s jarnou cibuľkou na červenom víne

Profesionálny čašník si uvedomuje, že je obchodník. Správna poznámka, či odporúčanie vo vhodnom momente dokáže v hosťovi vytvoriť emócie a následne dodatočnú objednávku. Čašník v Irise si túto skutočnosť veľmi dobre uvedomoval a nenútene nám ponúkal doplnkové produkty (dezert, aperitív,...).

Ako dezert sme si zvolili Vanilkové Créme Bruleé s oplátkou a malinovým sorbetom (4,50 €) a Sacherovu tortu (3,50 €). Sorbet bol vynikajúci, krém delikátny, príjemne jemný s lahodnou karamelovou arómou. Sacherova torta s výbornou šľahačkou bola rovnako veľmi chutná. Oba dezerty nás rozhodne potešili a radi ich budeme odporúčať.

Vanilkové Créme Bruleé s oplátkou a malinovým sorbetom - reštaurácia Iris
Vanilkové Créme Bruleé s oplátkou a malinovým sorbetom

Vanilkové Créme Bruleé s oplátkou a malinovým sorbetom - reštaurácia Iris
Malinový sorbet a oplátka

Sacherova torta - reštaurácia Iris
Sacherova torta

Dezert nás presvedčil, že Zlatý Dukát má menu vo svojej reštaurácií nastavené veľmi rozumne. Je jedno, či si objednáte predjedlo, polievku, hlavné jedlo, alebo šalát - každá jedna porcia je delikatesou, ktorá si zaslúži pozornosť. Dovolím si tvrdiť, že ich reštaurácia je výnimočná nielen na regionálnej, ale aj na celoslovenskej úrovni.

Zlatý Dukát s reštauráciou Iris ponúka gastronomické zážitky. Mnohí z nás začnú oponovať, že ceny v Zlatom Dukáte sú - rovnako ako ponúkané služby - nadštandardné. Dovolím si nesúhlasiť. Ceny v podniku sú veľmi konkurencieschopné. Už len minerálka tu stojí rovnako (1,33 €) ako v podnikoch, ktoré sú o pár tried nižšie. Ak nechcete "vyhodiť" 18 € za fantastický steak, objednajte si stroganov (8,90  €), či výborné kuracie (6 €), alebo zájdite na - už spomínané - obedové menu.

Krásne toalety, kde máte namiesto papierových obrúskov maličké uteráčiky. Výnimočné služby a skvelý prístup. Famózne jedlo, pekné priestory, Cognac & Wine club v suteréne. Toto všetko sú dôvody, prečo sa do Zlatého Dukátu rád vrátim.

Možno sa najbližšie uvidíme pri ochutnávaní koňakov, kto vie? :)  

12 komentárov:

  1. Slogany typu ,,my sme najlepší” upútajú tak babku na dôchodku ale nie rozumného mladého človeka, prípadne skúseného skillera, ktorý vie selektovať a rozlišovať, vyhľadať si to najlepšie s reálnymi výsledkami a argumentom ako grátis. Ak niekto tvrdí nejaký fakt, mal by ho vedieť podložiť argumentom. V prípade, že to ostáva len pri výroku, pretože, no ani nevieme prečo, tak v tom prípade je dôvere koniec. Ľudia uveria len vtedy, ak vidia súvislosti, rozumné a logické argumentácie, ktoré dokazujú priamy fakt.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nie je to fake ? vsetko tip top ?neverim :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. "nie je to fake ? vsetko tip top ?neverim :D"

    Fake to skutočne nie je :) Sme radi, že v KE máme minimálne 1 reštauráciu, ktorá ponúka služby a pokrmy na nadštandardnej úrovni. Skúste a presvedčíte sa sami ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ináč dakujeme za pochvalu ceníme si to a budeme rádi nás navštivite opäť prajem prijemný deň

    OdpovedaťOdstrániť
  5. článok a predložené foto je čistá platená reklama a nie objektívne hodnotenie

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Samozrejme, v Košiciach sa nájde reštaurácia, ktorá je na vysokej úrovni a autor tohto blogu na ňu nenapíše nič zlé, tak je to hneď platená reklama? Keď napíše niečo negatívne, je hlupák, keď pozitívne, bol podplatený...typické zmýšľanie Slováka. Sledujem tento blog a ak si všimnete, bolo tu viac reštaurácií, ktoré autor pochválil. Ja chápem, že sme zvyknutí na zlý servis a tak automaticky očakávame niečo, čo nám je proti srsti, úplne všade a ešte k tomu aj mlčíme a tolerujeme to. Sám som sa bol najesť v Iris a môžem autorove slová len potvrdiť. K fotkám poviem asi toľko, že si ich stačí porovnať s tými na webe ZD a hneď je jasné, že sú od Služieb v Ke. Ale je jedno, čo tu napíšem, pretože si aj ak polovica bude myslieť, že som kamarát/známy/zamestnanec Zlatého Dukáta, takže škoda reči....

    Michal D.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. "ináč dakujeme za pochvalu ceníme si to a budeme rádi nás navštivite opäť prajem prijemný deň"

    aj my ďakujeme, že vďaka Vám máme v KE minimálne jeden podnik na úrovni 'se vším všudy'

    "článok a predložené foto je čistá platená reklama a nie objektívne hodnotenie"

    To je absolútny nezmysel. Ak by ste niekedy boli v Zlatom Dukáte, tak by ste vedeli, že jedlo, služby a priestory reštaurácie Iris sú azda "naj" v regióne. Fotky sme urobili my - rovnakým foťákom ako napr. v recenzii o pizza cafe napoli. Myslím, že komentár nado mnou všetko pekne zhrnul :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. V kosiciach je viacero dobrych restauracii, napr. C33 je fajn. A tuto Iris idem vyskusat, vyzera to lakavo. Uvidime skutocnot.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ja som tam bol anevedeli murobit ani holandsku omacku toto pisal asi majitel ale asi tam nejedol

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ked nevedeli urobit holandsku omacku tak si im mal dat postup ty mudrlant.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Bol som sa najesť v reštaurácii Iris a možem s kludným svedomím povedať, že som jedol to najlepšie a najchutnejšie jedlo, ktoré som kedy jedol. Kurací steak so sušeným ovocím bol neuveriteľne jemnučký a precízne pripravený. Jednoznačná jednotka v KE. Odporúčam všetkým.
    M.S
    PS: dokonca som pozval do tejto reštaurácie aj francúzov, ktorí ako vieme sú najvačší gurmáni, a boli unesení kvalitou jedla a služieb !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Zdierači a klamari.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...