Budvarka nás sklamala

Reklama

Oprávnená kritika košických služieb. Gastronómia, zákaznícky servis, prístup ku klientom. Blog o všetkom kvalitnom.

pondelok 16. mája 2011

Budvarka nás sklamala

Už v komentároch k článku Kam na pivo v Košiciach nám mnoho diskutujúcich odporúčalo, aby sme navštívili Budějovickú hospodu (Budvarku). "Kdyz jste nebyli v Budvarke, nerozumite pivu, nebo nejste z Kosic!", napísal jeden z čitateľov. Na jedinečný "kroužkový Budvar" a zopár chutných jedál sme sa nesmierne tešili.

Sklamanie bolo o to väčšie, keď nám na stôl doniesli priemerné jedlo, ktoré ničím nevynikalo. 


Budějovická hospoda nie je na oko škaredá. Interiér je pekný, ladený do tmavých farieb a podľa mojej mienky veľmi dobre korešponduje s formátom pivárne / reštaurácie. Fotografie interiéru si môžete prezrieť na webe obedovat.sk. Okolie pred reštauráciu je rovnako veľmi pekné a čisté. Bol som prekvapený (dnes som išiel cez Hrnčiarsku opäť) aká je Hrnčiarska ulica čistá. Je to kvôli nedávno skončeným majstrovstvám alebo bežná prax?
Staňte sa našim fanúšikom na Facebooku!
Atmosféra v podniku je výborná. Budvarka bola plná, na letnej záhrade sedelo množstvo ľudí. Popíjali pivko, vínko - proste bolo vidno, že sa im tu páči. Trošku nás zarazilo, že pri vstupe do podniku sa nám nikto nepozdravil a výčapník so servírkou na nás pozerali ako na zjavenie. Po usadení k nám prišla veľmi milá čašníčka a okamžite sme si objednali pivko. Kroužkový Budvar za 1,50 € bol veľmi dobrý, ale označiť ho nálepkou najlepšie pivo v Košiciach je podľa mojej mienky dosť silná káva. V Košiciach určite existujú podniky, kde čapuju porovnateľné a možno aj lepšie pivo. Spomeniem napríklad Golem.




V ponuke Budvarky ma ihneď zaujala sviečková na smotane. S prílohou stála rovných šesť eur. Musel som si ju objednať. Čo je lepšie ako posedieť si pri dobrom pive v "peknej hospode" a dať si typickú sviečkovú s knedľou? Na základe Vašich odporúčaní som očakával, že sviečková (vrátane knedle) bude bezkonkurenčná. Prvá facka prišla v momente, keď som sa dozvedel, že ich parená knedľa nie je domáca. Ten svet sa už úplne zbláznil? K dobrému pivu a k sviečkovej mám jesť podpriemernú Tesco knedľu?

Ale aby som nebol iba kritický, musím povedať, že ich zemiaková knedľa bola domáca a nebola zlá.

Sviečková na smotane - Budvarka
Ako vidíte na fotodokumentácii, sviečková v Budvarke nie je vizuálne atraktívna. 

Mäso a omáčka ma ničím neohúrili. Dovolím si povedať, že toto typicky české jedlo pripravili v Budvarke priemerne. Podnik, ktorý nesie český názov a nazýva sa "hospodou" by sa za takéto dielo mal hanbiť. Nie je všetko o cene. Rád si priplatím dve eurá, keď dostanem lepšiu knedľu a chutnejšiu omáčku s mäsom. Alebo aj na sviečkovú mám radšej zájsť do Med Maliny alebo Yasminu? 


Následne sme si objednali jedlo minútkového typu. Vyprážaný hermelín s opekanými zemiačkami. Opekané zemiačky boli polotovarom, zeleniny sme mali na tanieri viac ako predajcovia na trhu počas sobotného dopoludnia. Toto jedlo bolo taktiež priemerné a ničím sa neodlišovalo od konkurencie.


Vyprážaný hermelín - Budvarka

Ako pikošku by som Vám rád uviedol, že jedlo nám servírky nedoniesli naraz. Najprv sme jedli dvaja a potom ďalší dvaja. Divné? Nie! V niektorých košických prevádzkach úplne bežné. Niekde riešia ako zjednotiť podávanie jedál, keď si iba dvaja hostia zo štyroch objednajú predjedlo, inde sa nezaoberajú ani s podávaním výhradne hlavného jedla.

Ak nevezmeme do úvahy blbé podávanie jedla, tak musíme pripustiť, že obsluha bola veľmi milá. Snažili sa, objednávky aj počas plnej prevádzky vybavovali veľmi rýchlo. Chutný krúžkový Budvar sme mali vždy v správnej chvíli na stole. Síce nám pivko nedolievali do "poloprázdneho pohára", nuž - úprimne - nie sme na Morave, ale v Košiciach :-)  Myslíte si, že milá obsluha sa snažila zakryť dojem z priemerného jedla? Podľa Forrest Hilla to v mnohých prevádzkach vyzerá presne takto.

Celkový dojem? Budvarka nás sklamala. Očakávali sme od nej naozaj viac. Očakávali sme výborné pivko a chutné delikatesy. Pivko bolo výborné. Krúžkový Budvar má niečo do seba. O tých delikatesách to také jednoznačné nie je...

Verdikt: Kvôli výbornému pivku odporúčam Budvarku navštíviť. Obsluha bola milá a pohotová. Nečakajte však, že sa Vám výčapník pri vstupe do podniku pozdraví a najedzte sa radšej pred pivečkom ;)  

Zdieľajte tento článok na Facebooku a zlepšite košické služby!

8 komentárov:

  1. Sviečková s tescoknedľou za 6 (slovom: šesť) Eur? Brrrrrr ... nikagda!
    Ten hermelín bol TAK rozložený, ako je na foto? Ak áno, tak je to len EGK (eine grosse Katastrophe).
    A za jedlo donesené v rôznych časoch - ruky lámať!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Porovnavat kruzkovany budvar s pivom v goleme je tragedia sama o sebe, svedci len o tom ze clovek nema o pive ani sajnu a vypije aj citronovy bazant s hrdostou a typickym "aaaahhh".

    Kazdopadne, pivo v budvarke si aj napriek obcasnym vykyvom drzi svoj standard, co sa o jedle uz vobec povedat neda.
    Hlavnou pricinou je nedostatok sebareflexie dnesnych kucharov a vedenia ktore vie o vareni asi tolko co o jadrovej energetike. Dalsi problem je klasicky obraz dnesneho stravnika, ktory po otazke ci boli s jedlom spokojny vacsinou prikyvuju. S vlastnych skusenosti viem, ze vzniest kritiku na jedlo v podniku neprinasa najlepsie vysledky a castokrat odchadzam s pocitom debila. A ak nie, vela sa toho nezmeni. Ak raz kuchar nevie varit, je tazko cakat nejaky vysledok.

    Na margo polotovarov, je to isty druh modernej slovenskej kuchyne. Halusky, syr, knedle atd. K tomu netreba nic pisat.

    Svieckovu som v kosiciach este nejedol, aj ked zopar jedal tento nazov malo. Osobne to vnimam ako urazku ceskej kuchyne. No zvykom je, ze problem nie je v restauracii, ale v zakaznikovi.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. bohuzial vela veci sa za poslednu dobu v budvarke pomenilo(personal)...ale pivo je stale rovnako dobre a chutne...a porovnavat ho s golem sa neda...mam dokonca skusenost ked som v ten isty vecer vyskusal budvar aj golem a kruzkovany budvar mi aj tak chutil viac...ale cena uz stupa privelmi vysoko...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Budvarka bola Budvarkou do júna 2010, pokým to bol podnik, kde vládla rodinná atmosféra, či už medzi zamestnancami alebo medzi zamestnancami a mnohými zákazníkmi. Netvrdím, že nemala ani jednu chybu, ale bolo to niečo na Slovensku zriedka vídané.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. "S vlastnych skusenosti viem, ze vzniest kritiku na jedlo v podniku neprinasa najlepsie vysledky a castokrat odchadzam s pocitom debila."

    Presne tak. V niektorych prevadzkach by som sa dokonca bal, ze ak vyjadrim nespokojnost, tak mi do najblizsie objednavaneho napoja urcite napluju.

    "Na margo polotovarov, je to isty druh modernej slovenskej kuchyne"

    Moderna slovenska kuchyna? Nech je to co chce, ale v "hospode" ponukat polotovarovy knedlik je nezmysel. To je akokeby na salasi predavali polotovarove pirohy a halusky (netvrdim, ze to na SK neexistuje)


    Jedlo bolo o nicom. Pivo bolo super, ale ja osobne si radsej zajdem na Golem.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nam sa zda Budvarka ako fekal, v roku 2012 som tam bol x krat a uz to viac skusat nebudem.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. My chodime do Budvarky pravidelne a vzdy sa citime prijemne

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja a moja partia tam tiez radi pravidelne zavitame.personal je mily,vzdy sa pozdravia,za pivkom necakame,jedine,ze maju uplne plno.,proti kuchyni su mensie vyhrady,ale to su iba drobne chybicky krasy,ktore podla mna coskoro vyladia.a tie ich zabijackove speciality,co nedavno uviedli su super,vidno,ze su to fakt domace vyrobky.jeden cas to s Budvarkou islo dolu kopcom,ale teraz sa to zlepsuje,neviem,ci je to novym vedenim,alebo im doslo,ze konkurencia nespi.kazdopadne tam chodim rad a nie som sam,kto zdiela nazor ako ja.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...