Ateliér a zlý marketing všeobecne

Reklama

Oprávnená kritika košických služieb. Gastronómia, zákaznícky servis, prístup ku klientom. Blog o všetkom kvalitnom.

štvrtok 19. mája 2011

Ateliér a zlý marketing všeobecne

V pondelok sme konečne mohli vidieť Áno Šéfe v Košiciach. Z nevýraznej reštaurácie v blbej lokalite sa po návšteve Jara Žideka stal štýlový podnik, do ktorého sa aj napriek zlej lokalite rád vyberiem. Majitelia si vypočuli odporúčania odborníkov a ich nápady zrealizovali.

Verím, že ak robia svoju prácu dobre a ponúkajú skvelú službu s výborným jedlom, úspech sa im skôr či neskôr dostaví. Majú nastavený jedinečný koncept (koncept retro - domáce burgery a mliečne koktejly) s jasnou cieľovou skupinou. Otázkou je, či na úspech reštaurácie chcú majitelia čakať mesiace alebo radšej chytia a využijú príležitosť, ktorú im dal priestor v televízii.

Zatiaľ to vyzerá tak, že reštaurácia Ateliér na marketing z vysoka kašle. Ich web zaspal dobu a so svojou Facebook stránkou absolútne nepracujú. Pozitívne ohlasy potencionálnych zákazníkov sú na ich FB stránke zanechané bez reakcie. Prečo sa firmy pridávajú na Facebook, keď nevedia o čom táto platforma vlastne je? Ateliér nám s ich FB stránkou neposkytuje žiaden "Social experience".
Staňte sa našim fanúšikom na Facebooku a pozrite sa, čo si o ich koncepte myslia naši čitatelia!
Koncept Burger a Shake - ilustračný obrázok - zdroj: desmoinesregister.com


Predstavte si, že na druhý deň po odvysielaní Áno Šéfe by sme si na niektorom zo zľavových portálov mohli zakúpiť poukaz na ich menu. Predstavte si, že na Facebooku by ste od majiteľov dostali okamžitú odozvu a ich webová stránka by zodpovedala dnešným štandardom a technológiám. Je pekné získať svojich pätnásť minút slávy v televízií. Tých pätnásť minút slávy nám prinesie enormný krátkodobý efekt. Ak však chce byť Ateliér úspešný dlhodobo a čo najrýchlejšie, musí na niektorých veciach zapracovať.

Na Internete sa pohybuje množstvo (mladých) ľudí, ktorých môže Ateliér osloviť. Prečo s tým ešte majitelia nezačali?

P.S. Ateliér určite čoskoro navštívime a o našej skúsenosti Vám dáme vedieť. Som zvedavý ako to u nich vyzerá.

Zdieľajte tento článok na Facebooku!

18 komentárov:

  1. ja do atelieru chodim rada, aj ked je to od ruky - mam velmi rada ich pizzu a cestoviny (podla mna chutne a za dobre ceny), aj ked viac sa mi pacilo prostredie Vaznice :) minule som tam znova bola, cudovala som sa ze co tak zrazu zmenili interier, vyzera to tam fajn, dufam ze viac zapracuju na marketingu tak ako im bolo poradene a bude to super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Atelier sme s nadsenim navstivili hned na druhy den po odvysielani Ano sefe. bohuzial boli sme velmi sklamani :( Prva vec, ktora nas znechutila bol priserny smrad, fajciarska miestnost nebola velmi dobre odelena a tak bola v podstate zadymena cela restauracia. Usadili sme sa k prvemu volnemu stolu, aj ked este nebol utrety. Obsluhovali tam asi 4 casnici, ale k nam sa nedostal nikto! Casnicka ktora popri nas 2x prebehla nas 2x odignorovala a ani neupratala stol. Pri vedlajsom stole sa pocas nasho cakania vystriedali 4 rozne partie ludi, bez toho aby boli obsluzeni alebo aby si ich niekto vsimol. Myslim, ze sme cakali dostatocne dlho na to aby nam niekto priniesol aspon jedalny listok, ale nestalo sa. Nestihli dokonca upratat ani jeden zo spinavych stolov (ani odniest spinave taniere) a ludia ktori sedeli pri vedlajsom stole sa nemohli domoct ani uctu. Napriek vsetkemu sem sa rozhodli, ze im dame este jednu sancu a mozno sa tentokrat dostaneme aj k jedlu, lebo obsluha je dost biedna a velmi zle zorganizovana :( Skoda...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zeby sme boli svedkovia spackania si svojej kratkodobej popularity? Nie je nic horsie, co moze tuto restiku stretnut. Nerozumiem preco nic nerobia preto, aby tuto jedinecnu prilezitost vyuzili. Takto si zakaznikov neziskaju. Neviem sa dockat navstevy.

    P.S: Poslal som majitelom mail na tento clanok a Vas komentar.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Takisto som tam bol s priatelkou den po relacii v ATELIERI a musim povedat, ze som spokojny nebol ani nahodou. Do restauracie sme prisli o cca 14:30, takze ziadna spicka, boli obsadene cca 4 stoly Prvy dojem celkom ok, interier celkom zaujimavy. Prvy sok bol stol. Hnusna odstata soda v spinavom dzbane s 2 kruzkami citronu, voda v nej vyzerala, ako keby sa v nej macali tyzden kvety. Stol bol spinavy, neutrety urcite od rana, servitky na nom rozhadzane v nahodnom rezime, pohodene denne menu zasrate zvyskami jedla a napojov po predchadzajucich stravnikoch. Trvalo 10 minut, kym sa pri nas niekto zastavil. Prisla cca 20 rocna casnicka, ze co si dame. Ked toto pocujem ako prve od obsluhy (namiesto toho aby ti dala jedalny/napojovy) mam chut odist. Nikdy som tam nebol a mam vediet co si dam?? Miesto toho aby priletela aj s jednalnym, hlupo sa spyta co chceme , ako keby sa kazdy ucil na ZS jedalny z interieru namiesto basniciek. Podotykam, ze na stole nebol ziaden napojovy ani jedalny listok. Doniesla menu (az jedno!! Ved ten zalaminovany papier nieco stoji, tak usetrime na zakaznikovi,ta neee?) a zacali sme vyberat. Hamburger samozrejme nemame! Z toho dovodu, len pocas nasej navstevy odislo z restauracie cca 20 ludi, ktori prisli a ked sa to dozvedeli, otocili sa. To boli ti stastnejsi, ku ktorym sa dostala obsluha. Vela odislo takych, ktori nemali zaujem cakat na obsluhu. Objednali sme si nejaku polievku + hl. jedlo. Po 5 minutach dosla nadhera z milou spravou z kuchyne, ze si davaju hodinovy oddych, lebo nemaju nic prichystane a neradi by nieco uvarili nekvalitne. Ja som si dal paradajkovu polievku a palacinky, priprava tych jedal je urcite casovo extremne narocna, chapem. Dala nam tipa, ze si mame dat pizzu, ze to sa neda pokazit. Tak sme si pod natlakom hladu dali pizzu a to bola relativne jedina pozitivna vec na tomto podniku. Inac tazky priemer a tazko tomu este pritazuje to, ze na hajzli nemaju papierove servitky. Hygiena je vazna vec v restauraciach a nenavidim, ked musim s cistymi rukami zatvarat kohutik na umyvadle, ktory predtym ludia chytal s ostatymi rukami!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som tam bola s mamou na obed dnes nieco po tretej, Bolo tam na moj vkus dost ludi (vacsinou ked som tam bola tak to zivalo prazdnotou). Stol bol cisty, bola som tam uz viackrat a nastastie som nikdy nezazila spinavy alebo neupratany stol (skor len prazdny). Casnicke chvilu trvalo kym si nas vsimla, doniesla nam nesytenu mineralku namiesto objednanej jemne sytenej, ale no dajme tomu. Objednali sme si menu, ktore sa im uz asi minulo (casnicka nevedela), pretoze sme nanho cakali 20 minut. Ale bolo vyborne, takze sme im to odpustili. Ako dezert sme si dali napoly lievance, neboli sice s javorovym sirupom ako bolo uvedene v menu, ale bola to obrovska skvela porcia takze u mna dalsie plus. Celkovo mam Atelier rada, aj napriek tomu ze tam maju este sakramentsky vela co zlepsovat - maju fajn kuchynu a ceny a dufam ze zvysne veci si cim skor doladia (najma to neefektivne oddelenie fajciarskej casti).

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ahoj ahoj po vzhlaidnuti relacie Ano Sefe....musim povedat ze sa mi absolutne nepaci to ako sa jedlo prirpavuje v kuchyni personal nema absolutne ciapky na halve ruska na ustach a tie hmabace tam placat len tak rukami ....? to kde sme ? pracujem na prevadzke kde sa robia bagety a som od zamestnavatela neuveritelne perovany v tom aby som bol riadne ustrojeny....pochopim pri prirpave tepleho jedla ze tie rukavice netreba jedlo sa este prevara prepecie...ale ked mi niekto odniekadial nieco dava do hambaca a potom to polozi predomna je to .... cudujem sa ze uz pred kamerou si nato nedali pozor...nechem si rpedstavit co je tam ked tam kamera nieje ....snad sa to zmeni...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. NE, ŠÉFE...

    Aj my sme boli zvedaví na novy zázrak.
    Lokalitu aj budovu dôverne poznám tešil som sa na Židekov burger.
    Avšak chyba lávky... burger len do 19:00.
    Nevadí, ideme.
    Parkovisko v prachu, schodisko strmé a úzke, človek sa nemôže zbaviť stiesneného pocitu.

    Desaťročný syn si objednal pizzu, kofolu, manželka dúfala, že mu s ňou pomôže a čakali sme. Keďže bolo len par minút po devätnástej celkom milú servírku som ukecal na burger.

    Kým ho doniesla, pohľad mi prebehol po strope. V telke tak vychválené svetlá ma sklamali. Pár lampiónov nasvietených ledkami, krížom-krážom podrôtované.. no ale kto sa díva na strop. Na podlahu sa už díva viac ľudí... čierno biela dlažba bola až neuveriteľne ušmudlaná....
    Klavír, dva televízory, jukebox, stoličky z každého druhu, bez ladu a skladu. Drôty krížom-krážom, akoby to robili mizerne zaplatení šlendriáni.
    Polica nad barom poloprázdna, v priestore vedľa jukeboxu skladisko prepraviek a čohokoľvek iného. A na bare na kuse kartónu inzerát že hľadajú skúsených kuchárov a čašníkov.
    Keďže sme sa vracali z prechádzky zašiel som si ešte na toalety umyť ruky. Umývadlo nové, armatúra moderná, lenže niekto ju zabudol poriadne upevniť. Keď som sa dotkol kohútika, ten predo mnou ušiel... Skúsil som to vedľa, a ani ten nebol dotiahnutý. Stáva sa...
    Po niekoľkých minútach som mal jedlo na stole.
    Zopár hranolčekov akoby povyberali zo zbytkov, žemľa čerstvá, ale suchá, hovädzí burger ako podošva. Čo ma milo potešilo bola omáčka.
    Po chvíli priniesli pizzu. Až dodnes som myslel že pizza sa pokaziť nedá. Vriaca, smradľavá, mastná a cesto bez soli... Sorry nedalo sa to. Naozaj.
    Jedinou útechou bolo to, že nám ju napokon nezaúčtovali.....

    Čo teda na zaver: NE, ŠÉFE...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Aj my sme sa vcera rozhodli prist na burger ale zial sme sa rozhodli vybrat do vychyrenej restauracie o 20:00 kde nas cakal oznam pred dverami ze burgery a ine minutky podavaju len do 19:00. Pomyslela som si to je co ? Sikovny sposob ako odhanat zakaznikov lebo tam bolo kopec ludi co prisli a videli napis a odisli. My sme chceli odist a ist sa najest niekam do mesta no priatel bol zvedavy tak sme zasli dnu. Dali sme si pizzu ja vegatriansku a on capri. Co povedat k pizzi , taky priemer nic extra. Len som mala pocit ze priatelova pizza na ktorej bola sunka chutila nejako zvlastne. No a este nam ju ani nerozkrajali neviem ci to bolo cielom alebo takto sa to ma robit v tom sa naozaj nevyznam. Ale na pizzu by som rozhodne sla radsej inde. No ale my sme prisli kvoli burgerom zial je to ich smola ze si tymto odhanaju zakaznikov. Jednoznacne zla taktika. Nechcem tym odhanat ludi aby tam nesli CHodte a skuste tak ako my. Ale my asi momentalne nebudeme mat cas tam zajst presne do 19:00. A ked si citam ine komentare tak kto vie ako to bude s tymi burgermi.......

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Moja skusenost: hamburger jedna katastrofa - velka tucna zemla (priatel vravel ze sa mu zda nedopecena), cibula surova (ziadna krasna chrumkava zlatej farby ako v Ano, sefe), ziadne domace hranolky (klasika z pytlika), ziadne domace chipsy (asi ich uz nerobia, sak na co, pre beznych ludi a bez kamier?), salsa - na vyber 1 z jednej, bola sice domaca, ale mne nechutila vobec..jedine co za nieco stalo bolo hovadzie masko, to bolo fajne, stavnate a celkom aj ta zemla no...ale suma sumarum za 5,5 - prvy a posledny krat :( a to sme sa velmi tesili..atelier skoncil takymto pristupom

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tak teda aj ja: V restike bola tma. Hudba(hip-hop) ani nahodou neladila s tematikou restauracie. Sadli sme si k prvemu volnemu stolu, ktory sme nasli. Sedacky boli v celku pohodlne, no stol bol labilny a teda nevhodny na konzumaciu akehokolvek jedla. :) Ale ved dobre..."snad sa to zlepsi" sme si povedali. O chvilku prisla casnicka, ktora nam doniesla 1 jedalny listok (boli sme 2ja). O chvilku bola spat a my sme si objednali hamburger s milkshakom. Casnicka nas upozornila, ze na burger sa caka 1,30hod a kofolu (0,5l v cene) nemaju. Tak sme sa rozhodli, ze si to este premyslime...pripadne si dame nieco ine. Ked za nami prisla casnicka 3ti krat, zahlasila ze na ten hamburger sa mozno bude cakat len 20min. Tak sme si teda objednali hamburger s milkshakeom. Este bola casnicka taka mila, ze nam povedala...ze kedze sme nachladeni, neda nam do nho lad. O chvilocku, sme mali na stole milkshakey. S LADOM a...teraz pozor...v KOZEL pohari. Ano...dobre citate...KOZEL. To ma celkom dostalo. No ale reku nic...uvidime,co bude dalej. Po cca 20min nam priniesli hambace. Moja zemla bola tvrda (porezal som si podnebie), masko bolo vyborne a omacka sa tiez dala ziest. Skoda len,ze vsetci naokolo mali opekane zemiaky a teda sa im lahsie omacka neberala...len my sme dostali hranolky.
    Dalsi zo zazitkov bolo, ked si casnicka prisla pre jedalny listok. Jedalny listok lezal vedla priatelkinho taniera a na nom bola spodna hrana pribora. Casnicka si bez hanby zpoza priatelky vytiahla ten listok zpopod pribora a odkracala. :) Proste radost. :) Vrcholom celej vecere bolo, ked nam casnicka priniesla ucet, ze na nom nebola ani len zmienka o tom, ze by odratali tu kofolu, ktora mala byt v cene hamburgeru a ktoru sme nedostali. Nuz ale, priatelka povedala...ze moze byt,ze necakali taky naval...takze im dame neskor este sancu. :)
    Pravdupovediac, neverim ze sa to zlepsi. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Po odvysielani relacie Ano sefe sme sa vybrali na ten slavny hamburger, no ako sme sa nan tesili tak sme aj opakom odchadzali. Cele to bolo zle! Od interieru, cez obsluhu az po samotne jedlo! Nechapem ako tejto restauracie mohol dat Zidek AZ 2*, to uz potom pri 1* je co?? Cakali sme na jedlo nieco vyse hodiny, a to sme si mysleli, ze to cele potom vykompenzuje ten hambac, ale dostali sme jednu velku nevytvarovanu, neochutenu zemlu. Omacka na vyber, ziadna- len co k tomu patri, cize to bola paprikova natierka zriedena s vodou. Cipsi nic, ved naco. Jedine to maso bolo dobre, ale aj to len prvych 5min, potom to vychladlo lebo ano cakat na jedlo hodinu, to by ste si mysleli ze to dojde cerstve a horuce. Omyl! Omyl ako cely Atelier! Nechapem ako mohli takto "spackat" svoju hodinovu slavu. Podla mojho nazoru z tych stolov co tam boli pri nasej navsteve sa vrati MOZNO jeden. Majitelia by sa mali vazne zamysliet........

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Martinova priatelka23. mája 2011, 22:58

    Nepozeram "Ano, sefe!" pretoze na to nemam cas, jedinykrat som to videla len preto, ze to bolo v Kosiciach. Ked sa priatel pozeral na vyrobu hamburgera, slinky sa mu zbiehali, reku, pojdeme, vyskusame, uvidime...tak sme prisli. Uprimne povedane, nemala som ani potuchy, kde Atelier je, cize relacia mu spravila celkom dobru reklamu.
    Co dodat, kebyze sme neboli zvedavi na hamburger, asi by sme sa hned otocili a odisli, ale sadli sme si, po chvilocke prisla casnicka a utrela neporiadok na rozkyvanom stole. Stale som bola plna optimizmu. Po chvilke doniesla jedalny listok a po velmi dlhej chvilke sa prisla spytat, co sme si vybrali. Povedali sme co chceme, odvetila, ze na hamburger sa caka zhruba hodinu a pol, tak sme povedali, ze si to teda rozmyslime a odisla. Ked sme uz mysleli, ze odideme, prisla znovu, ze co si dame a tak sme sa rozhodli pre Milk shake, a prekvapenie dna...uz nemusime cakat hodinu a pol, ale len 15-20 minut a utekala to povedat aj k vedlajsiemu stolu :). Tak sme si objednali. Prvy prisiel milkshake, ako uz bolo vyssie napisane, z ladom a v pohari Kozel. Lepsie ako v ziadnom, ked im uz pohare na to urcene ocividne dosli, alebo ich porozbijali alebo neviem, co s nimi spravili...Hamburger prisiel a sklamanim boli hranolky...ako z mekaca, skoda. Prekvapilo ma, ze sa ma nik nepytal, aky dresing si dam, sice mi chutil, ale zasa nie kazdy ma v oblube kopor. Hamburger mi chutil, dokonca aj rozmermi zodpovedal cene, co sa toho tyka som bola spokojna. Zaplatili sme a odisli sme. Som sklamana z obsluhy, z pristupu a celkovo na mna ten hamburger nezasposobil natolko, aby som sa tam vracala. Ocividne Atelier necakal, ze sa mu zrazu nahrnie tolko ludi a uvod, ktory ho mohol dobre odstartovat nezvladol... Napriek tomu som sa rozhodla dat mu este sancu, uvidime po istom case ci sa zlepsi alebo nie...skoda preskoda

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ako si moze niekto mysliet, ze dokaze niekto za 3 dni naucit majitela a personal ako ma vyzerat dobra restauracia?
    Dobry manazer restauracie sa ma stale co ucit a to nie je otazka dni ani mesiacov...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Do Atelieru chodime s partiou pravidelne...tak uz tam aj trochu pozname majitela podniku ako aj majitela podnikatelskej budovi...v prvom rade si treba uvedomit, ze okolie budovi("parkovisko") ako aj spolocnych priestoroch ako je chodba, schodisko nepatri majitelovi Atelieru cize nieje v jeho silach na vlastne naklady uskutocnit nejaku rekonstrukciu. Nie kazdy vie ze rekonstrukcia budovi je v plnom prude . Zo strany hlavnej cesty je fasada budovi cerstvo dokoncena a na zmenach sa dalej intenzivne pracuje..Nieje predsa mozne za ten mesiac po ktorom tam bol p.Zidek dat vsetko doporiadku. Co sa tyka interieru podniku sme velmi milo prekvapeny takuto zmenu sme necakali..hodnotim pozitivne. Tento podnik je iba JEDEN rok otvoreny a ako ste mali moznost vidiet v ano sefe bol vytvoreny z nicoho. preto este nik netvrdi ze nieje co zlepsovat...ku obsluhe stava sa aj nam ze dlho cakame az nakoniec si ideme objednat k baru. Ku jedlo co sa tyka menu nemame ziadne vyhrady je chhutne a porcie su niekedy dokonca privelke :) pizza nam chuti a hamburger sme mali pocas MS 2011 v hokeji a bol super. to by bolo asi vsetko..tak ja by som chcel podotknut ze treba im dat sancu aby to vysperkovali a priblizili sa k dokonalosti ako to bolo u p. Zideka...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Maš sice velku pravdu pretoze dobra restauracia sa buduje aj niekolko rokov ale tu presli 2 roky a bohuzial tato restauracia je tam kde snad nebola ani vo svojich pociatkoch. Obedne menu jedna katastrofa z kuracieho masa obaleneho v cesticku so zemiakmi mi najviac chutila uhorka z flase ako priloha, cenova politika dajme tomu zlata stredna cesta a pizza obycajny priemer. Suma sumarum je mi luto ale radsej uz nie

      Odstrániť
  15. Velmi zle!
    Ilustracne foto hovori o tom co sa zazit v ATELIERY neda. Hruba fasirka do zemle nie je hamburger. Kus syra na vyprazanie miesto jemneho platku v kuracom, bolo dostatocne nechutne na to aby sme tam uz viac nesli.
    A 0,5l kofola v cene burgera. Pokial viem sa k tomu viac hodi 0,3l piva, alebo caj - co je pre travenie urcite lepsie.
    O hygiene na WC sa nezmienujem, hore to uz anonym vystihol. Mali by si vypytat teraz hviezdicky od hygieny. Zrejme by im nedali ani jednu.

    Skusili, ale nech uz hamburgery nerobia.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Caj k hamburgeru pre lepsie travenie. Vy budete asi pravy gurman :-D

    Taketo blbosti pisat, ze sa nehanbite.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Velmi divna skusenost z toho dovodu, ze po odvisielani Ano,Sefe sme sa tam vybrali bolo asi 16 hodin poobede, chceli sme ochutnat tie preslavene hambace nuz prvi krat sklamanie, casnik sa vyjadril ze to menu zacina od 17 hodiny, ze si na jeho dobre slovo mame dat nieco ine. Je mi jasne ze ten koncept sa robil na pokrytie ich nepokryteho vecera. Tak sme sa s priatelom rozhodli vstat a odist a nic si nedat. Tak sa to neskor zopakovalo cca o tyzden no naplanovali sme si to uz na neskorsu hodinu. Ak mam uprimne povedat hambace neboli nic moc suche maso tesila som sa na gacamole omacku no podla mna bola velmi stroha a neochutena. Aj napriek tomu, ze tu pomoc dostali, tak ju vobec ale vobec nevyuzili.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...