Med Malina - chutné bryndzové halušky

Reklama

Oprávnená kritika košických služieb. Gastronómia, zákaznícky servis, prístup ku klientom. Blog o všetkom kvalitnom.

pondelok 4. apríla 2011

Med Malina - chutné bryndzové halušky

Med Malina je veľmi pekná a najmä štýlová reštaurácia. Reštaurácia zariadená v ľudovom duchu s naozaj veľmi vydareným výzorom. Príjemné vŕzganie parkiet Vám dodáva pocit, že ste v typickom domčeku "slovenskej dediny" (alebo je to skôr poľská dedina?). Útulné prostredie počas našej víkendovej návštevy dopĺňali živé tulipány, ktoré boli umiestnené na každom stole. Maličký detail, ktorý Vám dá najavo, že majiteľovi nie je jedno ako jeho podnik vyzerá (živé kvety na stoloch sú v Košiciach skutočne raritou).

Interiér a exteriér reštaurácie pôsobí skvelo. Keďže sme však na Slovensku, vieme, že úplne všetko skvelé byť nemôže. Tŕňom v oku je pre hosťa obsluha, ktorá je v kontraste s ľudovým prostredím obutá v teniskách Nike a oblečená v rifliach a obyčajnom tričku. Domáca zástera tento outfit skutočne nezachráni. Čašníčky do prostredia reštaurácie svojim oblečením pasujú ako krevety do bryndzových halušiek.

Med Malina Košice - medmalina.sk

Plne chápem, že obsluha sleduje jednotlivé stoly, aby mohla splniť prianie hosťa prakticky okamžite. Pri našej poslednej návšteve sme sa však kvôli takémuto "zazeraniu čašníčiek" cítili miestami naozaj nepríjemne. Med Malinu sme však navštívili aj pred dvoma týždňami a takýto problém sme nezaznamenali. Zazeranie obsluhy bolo možno spôsobené prítomnosťou majiteľa v prevádzke a následnou nervozitou čašníčiek. Obsluha však musí byť odosobnená od prítomnosti majiteľa a musí vykonávať svoju prácu vždy na najlepšej možnej úrovni. Každopádne, nedovolím si ďalej polemizovať o tejto veci: Možno majiteľ v prevádzke nebol, ale obsluha mala zlý deň... Faktom ale ostáva, že personál nám ani symbolicky nenalial nápoje do pohárov  - nechali to na nás. Čo pokladám nielen za ukážku zlej obsluhy, ale zároveň za prejav nevychovanosti je skutočnosť, že po zaplatení účtu sa s nami obsluhujúca čašníčka nerozlúčila. Mnohí návštevníci pokladajú za najväčšiu slabinu tejto reštaurácie práve obsluhu. Skvalitnenie obsluhy posunie Med Malinu na omnoho vyšší level. 


Porcie našich jedál boli naozaj veľmi bohaté. Žiaľ, zopár gramov výborného jedla sme kvôli pocitu úplného prejedenia museli nechať na tanieri. Do pozornosti by som Vám rád dal skvelý kurací vývar s výbornými domácimi rezancami (1,50 €). Opakovane sme si objednali bryndzové halušky (3,65 €) a boli naozaj veľmi dobré. V prípade, že ste na Hlavnej ulici a máte chuť na bryndzové halušky, nevidím dôvod prečo by ste si ich nemali dať v Med Maline. Ruské pirohy (3,60 €) nás taktiež nesklamali. V Med Maline varia naozaj dobre.  


Med Malina Košice - medmalina.sk




Po preštudovaní jedálneho lístka zistíte, že reštaurácia ponúka jedlá, ktoré nie sú typicky slovenské (poprípade vidiecke, jedlá starých mám alebo nazvime si to ako chceme...). Toto ma naozaj veľmi mrzí. Nerozumiem prečo na Slovensku prevláda názor, že jedna reštaurácia musí ponúkať domácu, taliansku, grécku, mexickú a neviem akú kuchyňu... Špecializácia reštaurácie na jeden konkrétny formát je skvelou cestou, ktorá skvalitní Vašu ponuku jedál a zároveň privedie ďalších zákazníkov. Nikto nemôže byť dobrý vo všetkom, čo robí.  Caprese, nórsky losos, grécky šalát, či rôzne ciabatty sa mi do tohto prostredia nehodia a naozaj by som si ich neobjednal.

Verdikt: Stojí za navštívenie - výborné halušky a kurací vývar - veľmi pekné prostredie


Reštaurácia Med Malina je naozaj veľmi pekný podnik s dobrým jedlom. Med Malina je na košické pomery - čo sa týka jedla - veľmi kvalitná a cenovo dostupná reštaurácia. Najväčšou nevýhodou podniku je nie veľmi dobrá obsluha.

P.S. Až komicky pôsobí umiestnenie LCD televízora, ktorý je tam podľa našej mienky úplne nanič. Veď to uvidíte na vlastné oči.

20 komentárov:

  1. Musim pochvalit pravidelne sa tam chodim stravovat hlavne pocas obedov a musim podotknut ze s obsluhov som nemal zatial ziaden problem - a naliali mi aj Fantu do pohara :) Je jasne ze nie kazdy den maju casnicky dobry ale s mojho subjektivneho nazoru nebolo co vytknut, mozno trosku horucejsia polievka ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Recenzia popisuje realnu navstevu restauracie, pocas ktorej sme neboli s obsluhou najspokojnejsi :) Mozno mali zly den, to nevylucujem. Musime si vsak uvedomit, ze obsluha nemoze mat nikdy zly den. Gastronomia je tvrdy biznis a casnicky su obchodnicky.

    Mimochodom pride mi zvlastne, ze vo vidieckej restauracii maju casnicky na sebe "najky" a rifle.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ono ja som velky kritik kosickych restauracii a celkovo ponukanych sluzieb v ke ale nazvat halusky v med maline dobrymi je pre mna sila!!! bud si autor clanku robi sandu, nevie varit alebo mal jednoducho stastie/protekciu ale ak sa ma niekto spyta preco nechcem chodit do med maliny moja odpoved znie: dali mi brutal otrasne halusky, ked som ich reklamovala este na mna boli drzi, musela som to zaplatit a viac ich financne podporovat nebudem.
    ale ak sa nahodou odvtedy polepsili tak hovorim ze "heureka" ale odvahu otestovat to na novo uz naozaj nemam!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Srandu si nerobím, halušky boli počas našich 2 návštev veľmi chutné.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. "Po preštudovaní jedálneho lístka zistíte, že reštaurácia ponúka jedlá, ktoré nie sú typicky slovenské (poprípade vidiecke, jedlá starých mám alebo nazvime si to ako chceme...)"

    To ste si vazne nevsimli ze v Med Maline varia polsku kuchynu?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Rovnako v ich jedalnom listku moze najst clovek kuchynu slovensku, rusku, vidiecku,... i ked uznavam, ze polskych jedal je tam pomerne dost http://medmalina.sk/jedalny-listok.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Chalan si už preštudoval jedálny lístok na webe, keďže na mieste nestihol, pretože riešil čašníčky. Len nechápem, že prečo si dal bryndzové halušky, keď tie sú najlepšie vo Villa Regii. A v Malinke si mal dať poľský boršč a fajnové rebierka. Ale to on určite vie, keďže má blog o hodnotení jedál a služieb. A je to fakt gurmán, ktorý vie,čo je kde najlepšie. Mokuš

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Najlepšie halušky na Hlavnej ulici isto nie sú v Med maline, pretože najlepšie halušky na Hlavnej ulici sú v Karčme Mlyn. Týmto by som tam aj chcela poslať bloggerov na obed/večeru/hocičo. :) Ak teda maj chuť na tradičnú slovenskú kuchyňu ako od babičky (hoc áno aj tam je odbočka k tej poľskej). A súhlasím s "Mokušom" ohľadom halušiek v podniku Villa Regia. A nejako po preštudovaní tohto blogu začínam mať pocit, že bloggeri sa chodia stravovať do tých priemerných podnikov, kde je toho veľa čo pokaziť. Rada by som si prečítala nejakú tú recenziu z lepších podnikov, ktoré majú čo ukázať.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. "A nejako po preštudovaní tohto blogu začínam mať pocit, že bloggeri sa chodia stravovať do tých priemerných podnikov, kde je toho veľa čo pokaziť." Holt taka je Hlavna ulica v Kosiciach :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Autor do lepších podnikov nechodí a najobľúbenejšie jedlo je pre neho plnohodnotná pizza, takže na tomto blogu sa recenzie na normálnu reštiku nedočkáš. Keď si to rozmyslí môže sa ísť kuknúť do Colonialu, Villa Regie, Camelotu, reštiky v Hiltone alebo do Zlatého Dukátu. Alebo najlepšie čo môže urobiť je ísť v polovici júna na Gurmán fest do Rodošta a tam sa predstavia tie naj reštiky.Mokuš

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mokuš....klobúk dolu, ale nejako sa s tebou plne stotožňujem, pretože tieto reštaurácie, ktoré si vymenoval sú úžasné a ja dúfam, že fest v Rodošte bude tento rok taký istý ako minulý (a snad aj počasie bude krajšie :) ) aaa dúfam, že ak sa v reštaurácii 12 apoštolov vymení vedenie, tak bude opäť taká skvelá ak nie ešte lepšia :) inak vyborne varia aj v reštike Noodles (čo je reštika hotelu Yasmin :P )

    OdpovedaťOdstrániť
  12. "A nejako po preštudovaní tohto blogu začínam mať pocit, že bloggeri sa chodia stravovať do tých priemerných podnikov, kde je toho veľa čo pokaziť." -Ja mám pocit, že ty sa stravuješ fakt plnohodnote a to -"plnohodnotnou pizzou".Mokuš

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Mokuš, fascinuje ma akym sposobom nam davate najavo nas "amaterizmus" a pritom tu kazdy den chodite a komentujete.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Možno halušky robia dobre, ale denné menu z minulého pondelka - vybrala som si krúpovú polievku a stroganov, tak tie nestáli za veľa. A ten stroganov mi doniesli po vyše 20 minutách od odnesenia nezjedenej polievky. Podotýkam , že to bolo denné menu , nie jedlo na objednávku. Keby som vedela, ako po tých vyše 20 minutách bude chutiť, tak som si mohla ušetriť čas a odísť hneď po polievke, ktorá už bola predzvesťou katastrófy. Vôbec ma nepresvedčili o tom, že sa tam oplatí isť na obed najesť. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  15. každy riešite halušky a personal ale skuste si vyskušať ich pracu ked za každu hluposť a maličkosť otravujeme v kuchyni su dvaja a ozaj obdivujem ich za to čo robia a čo dokažu každa smena je ina klobuk dole janko a katka ten druhy len hreši a nadava jeho by som vymenil on to brzdi,šefe držim palce a vela uspechov

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Uvedomte si, že zákazníka interné veci nezaujímajú. Zákazník chce kvalitnú službu. To, že majú v Med Maline interné problémy nie je naša vec. Keď chcú robiť biznis, musia si ich vyriešiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. no ale ked čašničku robi neaka Ing. z technickej univer. lebo nema vhodnu pracu a študovala uplne iny obor taka nevie nič o servise ako ma byt

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ja mam osobne z Med Malina velmi zle skusenosti a uz opakovane 3X skoncili na mojom black liste aspon na 6 mesiacov. Preco? Posledne 2 navstevy si velmi jasne pamatam. 1X to bolo obedne menu Cernohorsky rezen + varene zemiaky za 5 Euro. Nebola k tomu v cene ziadna tatarka, ziaden syr na vrchu a ani zemniaky sa nedali zmenit za opekane. Aky je to cernohor bez tatarky a syru? No nieje. Vtedy to nieje cernohor :) Takze som si samozrejme priobjednal tieto chybajuce casti aby jedlo bolo kompletne + som si dal zamenit varene zemiaky za opekane a vysledna suma mojho obeda z menu bola cez 8 euro. Durha navsteva bola o to fatalnejsia ze to jedlo na papieri vyzeralo velmi dobre. Boli to bravcove medajlonky z bursnicovou omackou + nejaka priloha ktora momentalne nieje podstatna. Dolezite je to ze to maso smrdelo za kyslou kaustou ako by bolo vytahnute z Knedlo Vepro Zelo a ta “ bursnicova omacka bol nejaky lacny dzem co ani z daleka nepripominal brusnice. CO k tomu dodat. Moj nazor je ze obedne menu si tam urcite nedam. Co sa tyka halusiek bryndzových v Kosicach, tak Karczma Mlyn robi naozaj velmi dobre tak isto ako Villa Regia. Priklanam sa na obe strany kedze I na jednom aj druhom mieste som ich jedol uz mnohokrat a boli naozaj vyborne.
    -Erik Schmidt-

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Hmm, ten borčš ma zaujal,ale tri eurá, tak to je dosť veľká pálka za polievku.. Však za to mám inde aj celé menu:)
    Soňulik

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Soňulík, boršč je vcelku ako komplet menu. je to veľmi sýta polievka. pôvodne. ja som zvykol doma robiť pravý ruský, ktorý ma naučili ruskí vojaci, keď tu "boli". mäso, cvikla, kapusta...

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...