La Ventana. Reštaurácia, ktorá nás paralyzovala

Reklama

Oprávnená kritika košických služieb. Gastronómia, zákaznícky servis, prístup ku klientom. Blog o všetkom kvalitnom.

sobota 9. apríla 2011

La Ventana. Reštaurácia, ktorá nás paralyzovala

Je piatok večer. Rozhodli sme sa navštíviť nenápadnú reštauráciu La Ventana. Netušili sme, aký veľký zážitok nám sprostredkuje.

Poznáte ten pocit, keď ochutnáte nejaké jedlo a nedokážete uveriť svojim chuťovým bunkám? Poznáte ten pocit, keď začínate jesť rovno očami? Presne toto sme v La Ventane zažili. 

Veľmi pekný interiér reštaurácie hosťa okamžite zaujme. Mám rád kaviarničky a reštaurácie prezentujúce vo svojich priestoroch umenie. Steny podniku La Ventana lemujú zaujímavé obrazy - maličká galéria a reštaurácia v jednom. Elegantné stoličky, štýlové svietniky, veľmi pekné prestieranie a nádherné modely lodí dodávajú podniku ten pravý šmrnc. Tieto dizajnové doplnky sú naozaj perfektné. Zasmiali sme sa nad gýčovou rohožkou s textom "Vitajte" umiestnenou za dverami vo vnútri reštaurácie. Na mieste majiteľa by som ju okamžite vyhodil.




Reštaurácia La Ventana - zdroj: kamdomesta.sk


Veľmi pekne upravená čašníčka nám s úsmevom odovzdala jedálny lístok. Jedálny lístok je špecializovaný na španielsku kuchyňu a obsahuje veľmi zaujímavé pokrmy. Hosť si môže vybrať zo širokej ponuky Tapas, za ochutnanie určite stojí Paella Valenciana a ďaľšie španielske jedlá.
Osobne pokladám relatívne veľký výber jedál za chybu. Je nemožné, aby boli všetky suroviny v jedálnom lístku čerstvé.

Ako hlavné jedlo sme si objednali Bravčové na andalúzsky spôsob (s paradajkami a olivami) v cene 5,90 € a "Kurací steak" na toaste (4,80 €). Čašníčka nám oznámila, že jedlo nám bude určite chutiť. Priniesla nám nápoje, po celú dobu sa správala veľmi milo a vystupovala naozaj profesionálne. Majiteľ reštaurácie La Ventana môže byť na svoju obsluhu hrdý, pretože takýto kvalitný servis som v košickej reštaurácii tejto cenovej hladiny ešte nezažil.


Jedlo, ktoré nám talentovaný kuchár pripravil, bolo estetickým zážitkom. Mrzí ma, že sme ho nezdokumentovali foťákom (v najbližšej dobe začneme robiť kompletné "foto reporty", takže sa máte načo tešiť). Na tanieri sme pozorovali súhru farieb a ingrediencií. Chuť jedla bola naozaj neopísateľná. Bravčové bolo pripravené dokonale. Chuť mäska dopĺňala geniálna omáčka z olív a paradajok. V omáčke dokáže kuchár odprezentovať svoje majstrovstvo. Myslím, že sa mu to v tomto prípade podarilo. "Kurací steak" na toaste bol taktiež veľmi chutný a zaujímavo pripravený. Nebol vôbec suchý, ale naopak štavnatý.

Čašníčke sme poďakovali za výborné jedlo. Príjemne sme s ňou konverzovali a zhodli sa, že dezert bude vhodnou bodkou tohto večera. Objednali sme si Parfait s ovocím (čokoládový mrazený krém) v cene 2,80 €. Obsluha nám priniesla nádherný dezert. Jedli sme ho doslova očami. Prišlo nám ľúto, že niečo takéto dokonalé musíme skonzumovať. Kontrast horúceho ovocia a mrazeného krému pôsobil na naše chuťové bunky veľmi silným spôsobom. Perfektná chuť čučoriedok, jahôd a čokolády.

Večer v reštaurácii La Ventana bol naozaj veľmi príjemným zážitkom. Ochutnali sme výborné delikatesy za veľmi rozumnú cenu a vďaka kvalitnej obsluhe sme sa cítili ako v oáze uprostred Košíc.


Verdikt: Jednoznačne navštíviť - výborné jedlo, adekvátne ceny, veľmi dobrá obsluha, pekný interiér


Obsluhe nemôžem vytknúť skoro nič. Správala sa naozaj profesionálne. Prišla presne v momente, keď sme dojedli, nemali sme pocit, že nás zbytočne pozoruje, čašníčka bola veľmi milá a usmievavá. Azda jedinou chybičkou bola skutočnosť, že čašníčka nám pri odovzdávaní jedál nepredstavila ich názov. Ale to je na košické pomery naozaj detail. Prekvapilo ma, že v podniku bolo veľmi málo ľudí. Počas našej návštevy boli dohromady obsadené prakticky 4 stoly. Na majiteľovom mieste by som sa sústredil na marketing prevádzky, pretože La Ventana má čo ponúknuť.

P.S. Je veľmi príjemné, keď za najväčšiu chybu podniku hodnotím rohožku. Dúfam, že nastane deň, keď budeme takýmto spôsobom hodnotiť väčšinu prevádzok v Košiciach.

12 komentárov:

  1. Služby a jedlo na skvelej úrovni, ktorým sa nedá vytknúť ani zbytočne premrštené ceny, či zbytočný výber určite nájdete v reštaurácii Forma, Cassovar, Košice (nepomýliť si s menzou, ktorá je ale tiež o úrovne vyššia ako sme na menzy zvyknutý, ale skôr vhodná na rýchlejší obed ako na kulinársky zážitok). Vyskúšajte, zaujímal by ma názor Vašej redakcie na tento podnik. Osobne odporúčam žraločí steak.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujeme za tip a za komentár. Určite vyskúšame

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úprimne závidím každému, kto má takýto pozitívny zážitok z tejto reštaurácie, či už z obsluhy alebo kvality jedla. Ak by som mala hodnotiť ja, podľa môjho zážitku, tak výsledok by bol... NIKDY VIAC! Jedine, ak by ste chceli si len vypočuť príjemné hudobné vystúpenie. A poviem úprimne, je mi ľúto, že musím to takto zhrnúť, pretože fandím ozaj každému, kto sa snaží do nášho krásneho mesta priniesť aspoň kúsok inej kultúry aj v podobe gastronomických zážitkov. Ja som v tejto reštaurácii bola len raz, minulý rok, deň pred komunálnymi voľbami, niekedy v podvečerných hodinách. Keďže som bola na dovolenke v Španielsku, tak som chcela pozvať známeho na niektorú zo španielskych špecialít tu v Košiciach. Prišli sme do úplne prázdnej reštaurácie. Milo nás upozornili, že onedlho začne klubový koncert, takže si budeme musieť časom presadnúť.. všetko sa zdalo super...pekné prostredie, snáď aj dobré jedlo a k tomu živá hudba... Náš pozitívny dojem skončil vo chvíli, keď nám priniesli jedlo.... Vybrali sme si Paellu a verte mi, že toto "jedlo" sa originálu podobalo iba tým, že bolo na panvici. Ryža úplne rozvarená, ešte tam boli zvyšky vody, chuť príšerná a aj vizuálny zážitok bol sklamaním.Nepodobalo sa to ani na zlé rizoto. Kamarátovi som sa hneď ospravedlňovala a uisťovala ho, že to jedlo je ozaj super, ale nie tu :-( Podľa mňa aj čašníčka už keď nám niesla jedlo uznala, že to nie je dobre pripravené, pretože od vtedy sa pri nás zastavila iba keď prišla pre taniere a zaplatený účet. Radšej sa asi ani nepýtala či sme spokojní a či si nedáme ešte niečo na pitie... Pomaličky sa zbierali ľudia na koncert, podľa všetkého tam chodia pravidelne, navzájom sa zdravili aj s kapelou a personálom, čo bolo ozaj milé. Samozrejme to bolo vidieť aj na prístupe čašníčky... my sme boli žiaľ radšej prehliadaní. Po zaplatení účtu žiadne poďakovanie, žiadne uistenie sa, že sme boli spokojní, žiadna snaha nás pozvať aj na ďalšie posedenie... človek mal pocit, že tento podnik má svojich stálych priaznivcov a nepotrebuje ďalších spokojných :-( ŠKODA. Ak majiteľ zmenil od vtedy personál a aj kuchára, tak mu blahoželám a verím, že vy ste mohli mať iný zážitok. Po prečítaní Vašej recenzie nehovorím tejto reštaurácii definitívne nie, ale ešte potrvá pokiaľ naberiem odvahu opäť ho navštíviť.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. "Ryža úplne rozvarená, ešte tam boli zvyšky vody, chuť príšerná a aj vizuálny zážitok bol sklamaním" Na mieste kuchára, by som sa HANBIL vypustiť niečo takéto z kuchyne. Ak to bolo "dielo" kuchára, ktorý pripravoval naše jedlo, tak sa buď neuveriteľne zlepšil alebo poučil.

    Zlá skúsenosť je zlá skúsenosť - to jednoznačne. Ani ja by som sa do reštaurácie La Ventana po Vašej skúsenosti nehrnul.

    Garantujem Vám však, že my sme boli počas našej návštevy z jedla (a z atmosféry) v La Ventane nadšení.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Do tejto reštaurácie chodím už veľmi veľmi dlho. Zážitky sú pozitívne aj negatívne, no mňa by zaujímalo odkiaľ sa autor tohto článku dostal k tejto fotke, keďže je neaktuálna vyše 2 a pol roka a takto to tam už dávno nevyzerá. Nehovoriac o tom, že to víno, čo je na fotke sa už nepodáva a dokonca ani to jedlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Fotka je len ilustračná (zdroj: portál kamdomesta.sk)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak už keď už píšem recenziu na nejakú reštauráciu (a dokonca aj v pozitívnom slova zmysle), tak by sa patrilo dať aj aktuálnu fotku :P

    OdpovedaťOdstrániť
  8. aj uviet zdroj by a patrilo, lebo takto slusni blogeri fotky nepouzivaju :(

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Na zaklade recenzie som si vcera tuto restauraciu vyskusal a musim podakovat za tip. Velmi mi chutilo, jedlo bolo rovnako pastvou pre oci a ocenujem vynikajucu uroven obsluhy (co sme zdoraznili aj osobym odkazom pre kuchara).

    Rovnako tak chcem pochvalit obsluhu - komunikativna usmievava - rozhodne by sa mal majitel tuto restauraciu pokusit zviditelnit. Urcite to nebola moja posledna navsteva!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Sme veľmi radi, že Vám náš článok "pomohol" a budeme sa snažiť naďalej :)

    Určite si La Ventana zaslúži viac a viac návštevníkov!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ja mam bohuzial velmi zlu skusenost z touto restavraciou ktora je asi z obdobia 3 mesiace do zadu. Prostredie je naozaj pekne aj obsluha vyborna na Kosicke pomeri ale jedlom ma teda neohurili. Hned mi do oka padla specialita ktoru podla mojho nazoru v Kosicach este v ziadnej restavracii nezvladi ani z daleka tak dobre ako by mali. Bol to Stake zo zraloka a ako prilohu som zvolil stredomorsku grilovanu zeleninu. (povabny nazov ale realita uplne ina). Stake mal divnu nakyslastu aromu ktoru este na vrch prebijala nazveme to omacka ktora bola asi najslansia vec co som kedy jedol. Musel som to jedlo brzdit mineralnou vodou lebo mi som to nevedel dojest! A ta priloha? 1 Maly Zemiak polorozvareny rozkrojeny na poli + 1 mala mrkva. Za tuto nadheru som zaplatil spolu nieco cez 9 euro a poviem vam mohl som tie peniaze radsej darovat na hlavnej bezdomovcovi. Uricte by z nich mal omnoho vatcsi osoh ako ja.
    -Erik Schmidt-

    OdpovedaťOdstrániť
  12. "Musel som to jedlo brzdit mineralnou vodou lebo mi som to nevedel dojest" Velmi ma zaujima preco ste to jedli aj ked to bolo odporne, ja by som to vratila do kuchyne a ani by mi nenapadlo za to este aj zaplatit...

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...