Košické pivo. Kam na pivo v Košiciach?

Reklama

Oprávnená kritika košických služieb. Gastronómia, zákaznícky servis, prístup ku klientom. Blog o všetkom kvalitnom.

štvrtok 7. apríla 2011

Košické pivo. Kam na pivo v Košiciach?

Slováci majú radi pivo. Zlatistý mok k nášmu životu a k našim chuťovým bunkám jednoznačne patrí (S bratmi Čechmi sa porovnávať nemôžeme, ale to nevadí).

Myslíte si, že ste jedli najhoršiu pizzu na svete? My sme jedli ešte horšiu. Prečítajte si článok Košická donáška Parlamentka sa snaží zabiť svojich zákazníkov.

Mnohí z nás určite občas rozmýšľajú kam zájsť na pivo. Zapadáme do stereotypu a navštevujeme prakticky jeden podnik, kde čapujú tú "našu značku". Neobmedzujme svoje chute a zmysly. Spoznávajme rôzne kultúry, nové chute a vône pomocou piva! Ako vravia mnohí - pivo je liek, súdok piva to je medicína! Pevne verím, že nasledovný krátky zoznam Vás inšpiruje a skúsite nové alebo staronové pivko. 


1) Piváreň Golem - V Goleme varia vlastné pivo. Je veľmi špecifické a nenájdete ho nikde inde iba v Košiciach. Určite stojí za ochutnanieSvetlý Golem je podľa mojej mienky naozaj skvostom. Objednajte si k pivku pečenú klobásu a určite nebudete chcieť odísť.

Pivo Golem




2) Pivný klub Košice - Nedávno bola otvorená prevádzka, ktorá má ľubozvučný nazov "Pivný klub". Nachádza sa na Komenského ulici 17 hneď pri Červenom kríži. Za povšimnutie stojí najmä výborné čapované pivko Svijany. Svijany je malý český pivovar. Produkuje veľmi kvalitné a chutné pivo. Človek milujúci zlatistý mok si chuť piva Svijany nemôže nechať ujsť.

Pivo Svijany Košice - zdroj: v-blok.nikde.cz

3) Garibaldi's - V Garibaldi's si môžete objednať 14° nemecké kvasinkové pivo Paulaner. Ak sa nemôžete vybrať na OktoberFest, vyberte sa na jedno orosené do totho podniku.


Update: Garibaldi's už nečapuje Paulaner, ale taktiež výborný Edelweiss. 

Pivo Paulaner Garibaldis

4) Amsterdam pub - V Amsterdame ponúkajú viacero druhov pív. Za hriech však určite stojí belgický Hoegaarden, ktorý Vám ponúkne pohľad na pivo z úplne inej perspektívy. Hoegaarden si môžete načapovať aj v Med Maline. Atmosféra v Amsterdame je však na konzumáciu takéhoto pivka omnoho lepšia. Robia tu dobrý hamburger, takže raz za čas si určite môžeme dovoliť zhrešiť a objednať si ho aj s hranolkami.  

Pivo Hoegaarden Amsterdam Košice - zdroj: drunkonjudgement.com

5) Irish Pub Diesel - Nie je človek, ktorý nepozná Irish. Po večeroch je v ňom pravidelne plno, v menu ponúkaju viacero druhov pív a celkom chutné jedlo minútkového typu. Do Irishu choďte na Maestro a jednoznačne skúste írsku pýchu Guinness.

Pivo Guinness Košice Irish Pub - zdroj: worldaffairsboard.com

Dúfam, že Vás takýto krátky zoznam potešil. Ak máte typ na dobré pivo a dobrý pub, zanechajte ho prosím v komentároch.

Zdieľajte tento článok s priateľmi na facebooku!

61 komentárov:

  1. V Goleme už pivko dlho nie je, čo bývalo. Všímam si to preto, že na neho chodím len príležitostne a chuť je raz od razu redšia a ceny vyššie. Ak už Golem, tak tmavé, ktoré si objednáva menej ľudí a preto na neho (ešte?) neuvalili túto politiku a chuťovo je tiež jedinečné.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Riedenie pivka Golem by bolo jednoznačne obrovskou "pohromou". Hádam sa k tomuto ťahu vedenie nedopracuje. Nie som veľmi rád keď sa zbytočne ničí niečo dobré...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Golem- jednoznacne tmave :)

    inak Hoegarden capuju aj v Nike, ale ostatne pivka maju "chut" cohosi neidentifikovatelneho :)

    este by som povedala ze v Madride maju jahodove pivo, pivo zriedene s jahodovym sirupom a skvele tmave pivo capuju v Ital caffe, kde maju aj vynikajuce jedla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. nevidel som nikde spomenuty beerhouse.Pivo je tam dobre sedenie je tiez vcelku prijemne a podnik ma svoju atmosferu.Obsluha je tiez fajn len jedlo je tam o nieco drahsie ako inde v meste.Mimo toho je to super podnik kde su cas od casu aj zaujimave koncerty

    OdpovedaťOdstrániť
  5. V Kosiciach jednoznacne chyba TANKOVE pivo!Kym do Kosic nepride tankove pivo bude platit veta zo zaciatku clanku, len trochu obmenena (S bratmi Čechmi sa porovnávať nemôžeme, ale to VADI). Uz v Bratislave zacali podniky podavat tankove pivo(ako najlepsi priklad KOLKOVNA v Eurovei a mnohe mensie dalsie)...a to je uz uroven Ciech a neporovnatelna kvalita oproti kosickym pivam.Este Plzenska hospoda na Moyzesovej stoji za to, no aj tam mam pocit, ze necapuju tankove pivo.Taze tolko Miro z Kosic

    OdpovedaťOdstrániť
  6. chyba mi tam budvarka, kruzkove pivo tam je jedna basen. a tiez sa cudujem, ze tam je amsterdam - teda konkretne tie hamburgery, mal som ich tam parkrat a vzdy chutili nejak divne (pripalene?) - a podobnu skusenost mali aj vsetci moji znami.

    a nemaju tankove pivo v maxise?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Co sa tyka tankoveho piva, v Maxiss Pube na Namesti Osloboditelov capuju tankovy saris.

    V KE je par pohostinstiev kde maju tankovy bazant a corgon - ich zoznam je na http://www.heinekenslovensko.sk/sk/o-spolocnosti/co-robime/tankove-pivo

    O Budvarke som doteraz nepocul, dakujem za super tip!

    Osobne sme doposial nemali zlu skusenost z Amsterdamu, ale mozno sme mali naozaj stastie na "dobru kucharku". Kazdy jeden komentar, ktory da na pravu mieru skutocnosti o niektorej prevadzke, potesi a pomoze.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. chyba ti tu velmi dobry vyber piv v podniku
    CESKA HOSPODA

    velmi dobra chut, vyber piv ktore tazko najdes inde v KE, minutky k jedlu ako aj pozornost podniku

    odporucam navstivit a tesim sa na recenziu

    Peter

    OdpovedaťOdstrániť
  9. podla mna aj v Kosickom hostinci maju dobre pivo. kazdopadne ten beerhouse tu chyba aj mne... osobne milujem tmavy steiger ktory som si zatial nikde inde nevsimla (ak sa mylim opravte ma)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ceska hospoda znie zaujimavo Peter, urobime recenziu.

    Beer house som neuviedol zamerne. Robia tam nechutnu pizzu, takze ich podnik nechcem odporucat.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Kolkokrat si v Beer house jedol pizzu? Ja som ju tam jedol parkrat, no nezdala sa mi vobec zla, minimalne taky priemer, jedol som uz aj ovela horsie pizze.
    V podstate je to paralela s Amsterdamom, Ty ho aj kvoli hamburgerom chvalis, niektorym ludom prave tie hamburgery nechutili...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. v Cassbare nad Koloseom na Dominikanskom namesti capuju tiez vyborne Svijanky! Plus kazdy kto ma rad pivko by nemal obist Primatora na Vratnej pri antikvariate, polotmava 13tka capovana kompresorom!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. V Beer house predavaju obycajnu "slovensku pizzu" (tzn. hrube cesto a nekvalitne suroviny). Neda sa porovnat s normalnymi pizzeriami.

    Obsluha sa mi tam taktiez vobec nepaci. Castokrat si Ta vobec nevsimnu a pri Tvojom odchode z podniku spravidla nezdravia. Naco.

    Jeden stol je tam taky, ze sa musis kazdu chvilu postavit, aby mohli casnici prejst do skladu. Nevylucujem, ze sa sluzby mozu zlepsovat, ale pokial si tam nesadnem, nedam pivo a nenajem, budem zastancom tohto nazoru (alebo pokial sa nenajdu mnohi ludia, ktori ma presvedcia, ze tie sluzby sa naozaj zlepsili :)

    Ano, Amsterdam chvalim, pretoze som tam chodil relativne casto, maju tam super atmosferu, ktora sa na pivo jednoznacne hodi a tie hamburgery nam chutili. Ako som pisal, mozno sme mali stastie na kucharku ked pises, ze Vam hamburgery nechutili. Ak je to pravda, tak je to naozaj na hovno a Amsterdam by sa mal zlepsit. Sadnem si tam, objednam si hamburger a napisem ako som ho vnimal ja :) Ale fakt je ten, ze v malo prevadzkach v KE je lepsi Hoegaarden ako v Amsterdame

    OdpovedaťOdstrániť
  14. A este by si mal zacat pisat o chrustoch a jadrovej fyzike, pán odborník...

    OdpovedaťOdstrániť
  15. vidno ze autor asi nezavital do Budejovickej hospody na Kvasinkovy Budvar 12(krouzkovane). Take pivo tusim inde na Slovensku nie je ...alebo ked tak v BA ho mozno maju tusim...pripadne aj taky fajny Pernstejn ako maju v Deja vu je velmi fajn

    OdpovedaťOdstrániť
  16. "A este by si mal zacat pisat o chrustoch a jadrovej fyzike, pán odborník..." Ďaľší expert ktorý sa zmôže iba na takéto vyhlásenia?

    Inak do tej Budvarky sa už chystám a veľmi sa teším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Vase fotky su otrasne, niektore ste dokonca ukradli z netu bez odkazov a o tejto teme nemate ani sajnu!!!

    Tento clanok o pive je na urovni tej pizze z Parlamentky ktorej sa na Vasom blogu tolko venujete, alebo ako sluzby v restauracii ktoru si otvoril niekto kto to nevie robit...

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ako moze niekomu vadit zoznam piv a pubov, ktore sa podla autora blogu oplati navstivit?

    Ako niekomu moze vadit, ze autor "vyprovokuje" diskusiu pod clankom, kde sa moze citatel dozvediet o zaujimavych puboch v KE?

    A pre tvoju informaciu fotky NIE SU ukradnute. To, ze su otrasne je tvoj nazor. Nie su fotene fotografom, to je pravda, ale maju poskytovat iba ilustraciu

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Minimálne v clanku o La Ventana ste zdroj uviedli az v diskusii. (Odporucam pnastudovat si autorsky zakon)

    Mne tento clanok "nevadi", len ho komentujem a hodnotim. Presne tak ako Vy restauracie.

    K fotkam. Ak pisete blog a chcete aby sa pacil zozente si aj kvalitne fotky, alebo potom nehodnotte aranzmany jedal, rohozku, alebo interier restauracie, pretoze na to pri tychto Vasich fotkach nemate moralne pravo.


    K Vasmu blogu:
    Mate odvahu, hraniciacu s aroganciou pisat a hodnotit nieco v com nie ste odbornik za akeho sa tu stelujete. Preto Vam radim aby ste radsej pisali viacej clankov ako hodnoteni restauracii. To pomoze zvysovaniu urovne gastronomie v Ke ovela viacej, ako expresivne kritizovanie nedostatkov restauracii...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa napríklad osobne veľmi zaujíma dizajn daného podniku, ako napr. interiér ( dvere, kachličky, pult, dokonca i rohožka či závesy.. ) Veľmi to na mňa vplýva a pokiaľ sa tam necítim dobre z dôvodu otrasného dizajnu, proste odídem :) A môžu tam čapovať kludne i tie najlepšie pivá :)

      Odstrániť
  20. Mate nejake informacie ohladom autorskych prav danych obrazkov, ktore zverejnujeme na nasom blogu? Akym pravom ma obvinujete z kradeze obrazkov? Viete Vy vobec aku maju dane obrazky licenciu? Viete, ci nemame nahodou uzatvorenu dohodu so subjektami vlastniacimi dane obrazky?

    Mimochodom, ked si pozriete popisy jednotlivych obrazkov (uverejnene pod alt tagom), tak zistite, ze v mnohych z nich je uvedeny zdroj od ktoreho sme obrazok cerpali.

    Kazdy, kto si chce uplatnit autorske prava k vlastnym fotografiam zverejnenym na tomto webe sa na nas kludne moze obratit. E-mail: sluzbyvke@hotmail.com

    Fotky - To nemozete mysliet vazne. Ale v poriadku, Vas nazor. Vsimol som si, ze mate "uchylku na fotografie". Ste fotograf? :)

    Nikde sa nestelujeme do pozicie nejakych odbornikov. Neviem preco citate "medzi riadkami".

    Venujeme sa kritizovaniu sluzieb. V dobrom aj v zlom zmysle. Vychvalili sme La Ventanu, ci Med Malinu a tvrdo skritizovali Slona, ci Parlamentku. Zasluzene. Ludom sa tieto clanky pacia a budeme ich pisat nadalej. Alebo mate pocit, ze Slon alebo Parlamentka je natom naozaj vyborne a poskytuju genialne sluzby?

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Blog o všetkom kvalitnom. ???

    podla vyberu podnikov toho o kvalitnom pive zrejme neviete vela, podniky ktore ste uviedli sa odlisuju akurat tak inym druhom piva nez kvalitou. Co tak Madrid ponukajuci minimalne raz do mesiaca "pivne specialy" z pivovaru Kaltenecker, pre znalcov TOP minipivovar na Slovensku? alebo napriklad Camelot ponukajuci pivo z minipivovaru ERB v Banskej Stiavnici atd atd. mohli by sme pokracovat... prajem vela zdaru v tejto vasej praci a drzim vam palce, len smelo dalej...Maros

    OdpovedaťOdstrániť
  22. V clanku je uvedeny zoznam pubov a piv, ktore sa podla mojej mienky oplati navstivit. Nasledne som chcel vyburcovat diskusiu, kde sa mozem dozvediet dalsie zaujimave tipy na kosicke puby. Ja nikde netvrdim, ze som pivny znalec, ktory ochutnal tisice roznych piv z kazdeho kuta sveta.

    Hadam mi nechcete tvrdit, ze Golem je zle pivo. Golem je unikat a dostanete ho iba v KE. Preto som ho spomenul. Svijany je taktiez vyborne pivo, takze nerozumiem preco sa "rozhorcujete". To, ze v Camelote capuju erb som nevedel. Dakujem za tip. Presne o to mi v tomto clanku islo.

    Napisal som clanok s par tipmi a teraz mam na zozname minimalne 5 pubov, ktore chcem (vdaka komentarom) navstivit.

    OdpovedaťOdstrániť
  23. prepacte, neviem preco reagujete popudene, moja reakcia sa zacina otazkou vychadzajucou z nazvu vasej stranky, nikde som nepisal ze Golem je zle pivo, Golem je v prvom rade ine pivo, kvalitou pokrivkavajuce za pivami ktoe by s mikropivovarov mali vychadzat, Svijany su vyborne len preto lebo su tu nove, Svijany boli velmi kvalitne az do rozsirovania vyroby, potom sli dolu s kvalitou /pozor nie kvalitou podla noriem/, Guinnes je komercny shit podobne ako Heineken, je to kvalitne pivo podla vas len preto ze je ine? netradicne na trhu?
    trochu ma zaraza vas vytacaci ton ked vam ludia poukazu na vase nedostatky:-) pekny den

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Mozno je Guiness komercny shit, ale je to ine pivo, ktore sa oplati ochutnat. Odporucam precitat si clanok este raz (nebudem sa znova opakovat o co ide v tom clanku :)

    To, ze v mojej odpovedi nie je ziaden smajlik, neznamena ze odpovedam podrazdene :)

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Neviem preco je autor taky popudivy na celkom pravdive komentare, ked on sam kritizuje ovela viacej.

    Bola som sa vcera pozriet na peknej akcii, mohli by ste napisat vas nazor

    http://korzar.sme.sk/c/5880890/ponukaju-lahodky-i-kosicke-zlato.html

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Kdyz jste nebyli v Budvarke, nerozumite pivu, nebo nejste z Kosic!

    OdpovedaťOdstrániť
  27. k tomu Guinessu, ano je to ine pivo, je to pivo typu "stout" rovnake k ochutnaniu aj v Primatorovi na Vratnej ulici, sice len flaskova verzia, ale stoji za to, plus kompletka ponuka od Primatora.

    OdpovedaťOdstrániť
  28. "Neviem preco je autor taky popudivy na celkom pravdive komentare, ked on sam kritizuje ovela viacej." Preboha, ved ja vobec nie som popudivy :D Iba vecne reagujem na komentare citatelov.

    Uznavam mate v mnohych veciach pravdu. Prave preto mame povolene komentare - aby rozumne prispevky mali priestor.

    Naozaj vsetkym dakujem za tipy na skvele puby a pivka, vacsinu casom navstivim! Ak mate nejake tipy na dobre podniky, tak komentujte dalej prosim.

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Sorry, ale tento blog je strasny amaterizmus!!! Ani sa necudujem ze aj sluzby v Ke takto vyzeraju

    OdpovedaťOdstrániť
  30. "Sorry, ale tento blog je strasny amaterizmus!!! Ani sa necudujem ze aj sluzby v Ke takto vyzeraju" Mozno to je pre Vas amaterizmus, ale tento blog narozdiel od Vas aj nieco robi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Robi presne to iste co robia tie rstiky co ktitizujete. HANBU

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Budem sa opakovat, ale ak sa Vam nase nazory a clanky nepacia, necitajte nas :)

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Chcel by som určite vyzdvihnúť piváreň Primátor na Vrátnej, ktorá tu už bola spomenutá, 13tka polotmavá je skvelá, jednoznačne odporúčam + je tam veľmi milý a zhovorčivý majiteľ. Tiež som bol na Komenského, v Pivnom klube, veľmi dobré pivo, je vidno že sa majiteľ vyzná.
    Na Dominikánskom jednoznačne Golem a bol som v Cassbare na Svijany, ktoré boli dobre načapované a chutili výborne, toľko moje skúsenosti, blogu držím palce.

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Blog je super. Všetci čo tu nadávajú ... nech si trhnú nohou. Blogovanie je o tom, že si píšem čo chcem, ako chcem, a kedy chcem. Veď, ak to nechcem, tak to nečítam. Autor tu píše len svoj názor. Nie je to žiadné oficiálne minekotvroné periodikum. Kiež by bolo viacej takých blogov..

    OdpovedaťOdstrániť
  35. Maestro v Beer house sa mi zda cim dalej tym viac vodnate a nechuti mi tak ako kedysi. Odporucam Velvet v Keltskej krcme ten je pdola mna uzansny. Ten pivny klub je super podnik, ale lepsie to bolo ked boli este v priestoroch K2. Ta atmosfera bola uzasna.

    OdpovedaťOdstrániť
  36. veľmi spokojná s týmto blogom :)... jedno veľké plus ... pár odporúčaných miest som aj už navtívila a zatiaľ každý hodený článok aj prečítala ... som rada, že sa niekto na takéto niečo podujal :)

    OdpovedaťOdstrániť
  37. Fakt velmi pekne dakujeme za povzbudive slova a tesime sa, ze sa Vam blog paci :) Budeme sa snazit nadalej odporucat dobre podniky a varovat pred tymi zlymi!

    OdpovedaťOdstrániť
  38. Aj mne sa to paci, len by som vytykal jednu vec, ze je treba pred napisanim takej recenzie, navstivit dany podnik aj 2-3x v roznych casoch/dnoch. Pretoze fakt je to zial na Slovensku casto tak, ze treba mat stastie, ktory kuchar prave pracuje a pod., takze ked niekde pracuje typicky dobry a zly kuchar, navstivis toho zleho, napises negativnu recenziu, v inom podniku zas toho dobreho a cele to vychvalis, a potom sa najdu ludia, ktori to tam zazili opacne... Jasne, ze takemu riziku sa neda vyhnut, ale bolo by dobre fakt aspon 2x navstivit ten podnik, a recenziu napisat a uverejnit az po tej druhej navsteve (v inom case, s objednanym inym menu...) Ale kazdopadne, i tak si myslim, ze je vyborne, ze sa na taketo nieco KONECNE niekto podujal.

    OdpovedaťOdstrániť
  39. "Pretoze fakt je to zial na Slovensku casto tak, ze treba mat stastie, ktory kuchar prave pracuje a pod."

    To treba jednoznacne zmenit. Ked idem do podniku, tak ocakavam, ze sluzba bude rovnako dobra stale a nie len v neparnom tyzdni od 12tej do 18tej :)

    "Jasne, ze takemu riziku sa neda vyhnut, ale bolo by dobre fakt aspon 2x navstivit ten podnik, a recenziu napisat a uverejnit az po tej druhej navsteve (v inom case, s objednanym inym menu...)"

    Ono navstivit 2x ten isty podnik si vyzaduje naviac cas, peniaze a aj kapacity.

    Pre citatelov je podla mojej mienky atraktivnejsie dostat 3 rozne "recenzie" ako 1 recenziu s troma navstevami podniku.

    Netvrdim, ze neskor to nebudeme robit takto - buducnost je otvorena - ale momentalne si to nemozeme dovolit.

    Tak ci tak som zastancom toho (ako som pisal), ze sluzba a aj jedlo musi byt vzdy na rovnakej urovni.

    "Ale kazdopadne, i tak si myslim, ze je vyborne, ze sa na taketo nieco KONECNE niekto podujal"

    Dakujeme, velmi nas taketo nazory tesia :) A este co sa tyka tych clankov, ak mate chut napisat recenziu apod., kludne ju zverejnime - samozrejme pod vasim nickom/menom a s linkom na vas web apod.

    OdpovedaťOdstrániť
  40. V Beer House som pizzu jedla, a vobec nie je zla, alebo nejako extra hruba. Je v pohode. Nechuti Vam, to je v poriadku, ved kolko ludi, tolko chuti.... ale ze je nechutna, to je samozrejme relativne. Okrem toho je to Beer House. Predovsetkym teda hodnotime pivo, a vyber je tam naozaj siroky. A dokonca tam capuju Nealko pivo Litovell, co je ovela lepsie alternativa ako flaskove nealko.

    OdpovedaťOdstrániť
  41. ...tankové pivo v KE, zatiaľ som mal tankový Šariš v reštaurácii Šport na Komenského (veľmi dobrá, takmer domáca strava aj keď interiér nič extra) ale vidno, že majiteľ rozumie svojej práci. Piváreň Kembridž má už tiež tankový Šariš. Pivný klub na Komenského...boli sme tam v jeden aprílový piatok okolo 18:00... katastrofa. Môžu mať dobré pivo, ale ak k stolu nepríde 15 minút čašník, nie je o čom. Zafajčené priestory, ale tak, že to vadilo aj fajčiarom, ktorí boli s nami...

    OdpovedaťOdstrániť
  42. Pivný klub je proste "pajzlík s dobrým pivom". Taktiež, keď sme tam boli posledne, čašníčka dokonca vôbec nebola a k výčapu sme si museli chodiť sami...

    OdpovedaťOdstrániť
  43. no odporucam este grill pub na timonovej, vyborne pivko a este lepsia kuchyna -> na grilovane maso jednoznacne tam. priestory su sice dost tmave ale tie grilovane rebra, kolena, hocico je mnam mnam, tak isto obedy su vyborne.

    co sa tyka blogu -> uz davno tu nieco take malo byt. len sa drzte. ohladom fotiek, mozte sa inspirovat uz jednym mrtvym blogom gurmetklub.cz

    este by som odporucil na navstevu jeden obchod v OC galeria -> Kubbo select na 1. poschodi, hadam to nieje reklama :)

    OdpovedaťOdstrániť
  44. Mojim prispevkom by som rad vyjadril podakovanie autorom tohto blogu za napad vytvorit tento blog. Nieco podobne tu dlho chybalo.

    Aj ked nie so vsetkymi ich nazormi sa stotoznujem, vacsina z nich mi je sympaticka, pretoze vychadzaju len zo zdraveho rozumu.

    Konkretne k tomuto clanku mozem uviest priklad z (mojho) zivota:
    Asi pred doma mesiacmi (teda zhruba v case vzniku tohto clanku) som sa nahodou ocitol v podniku, ktory sa nazyva tak hrdo - Pivny klub. Prostredie ma velmi neohurilo a hned som z neho nadobudol pocit ako v typickom pajzli, ale o tom som uz videl v vyssie diskusii nieco napisane. Moj dojem podciarkla neprivetiva vycapnicka, ktoru by som v tejto chvili nenazval inac ako "teta za pultom".

    Pytam sa jej: Ake pivko mate?
    Odpoveda: Mame 16 druhov ...
    Ja: A ktore mi odporucite? (pytam sa, lebo ani jeden z nazvov mi nepripadal povedomy)
    Ona: Neviem, ja nie som pivarka, ja pivo nepijem!
    Ja: Spytam sa teda inac. Ktore tu capujete najcastejsie?
    Ona: Vsetky!!!
    Ja: Aha! Tak mi dajte prosim vas toto (a ukazal som na jedno, ktore mi prislo podla obrazka najsympatickejsie).

    Pivo to bolo viac ako chutne, ale je pre mna nepochopitelne, ze majitel, ktory si otvori podnik a zaumieni si tam predavat pomerne neznamu znacku piva, si najme neschopny personal, ktory bude zakaznikov skor plasit, ako pritahovat. Podobne sa na tychto strankach pise o casnikoch v niektorych restauraciach.

    Ocakaval by som, ze ked tam capuju pivo, ktore inde v republike nedostanete, tak vam ho vychvalia do nebies alebo vam aspon budu vediet prezentovat zakladne informacie. Tymto stylom podla mojho nazoru smeruje podnik k svojmu zaniku.

    Myslim (podla diskusie), ze nie som prvy, ktory sa nestotoznuje s filozofiou Pivneho klubu. Mozno by som tam aj rad zasiel na pivo, ale uprednostnim radsej slusny podnik pred pajzlom.

    Peter

    OdpovedaťOdstrániť
  45. Ahoj!

    To som opat ja (Peter). Radsej som svoj prispevok rozdelil na dva, pretoze mi je jasne, ze taky dlhy komentar sa nikomu nebude chciet citat. Takze pre tych, ktorych som tymto sposobom prekabatil, je tu moj druhy nazor.

    Ten sa tyka tradicneho irskeho stoutu - Guinness. V clanku sa pise, ze je to pycha Irska. Avsak tym, co sa capuje v Irish pube Diesel by sa dublinsky pivovar urcite nepysil. Povedal by som, ze jedine, co ma tento napoj spolocne so skutocnym Guinnessom je farba.

    To, co mi v tomto podniku doniesli, ked som si objednal Guinness malo vysoku penu pripominajucu penu zo saponatu. Skutocny sok vsak pride az po prvych duskoch. Mne pivo pripadalo odporne nakyslaste, akoby bolo skazene. Mysliac si, ze to bol ojedinely jav, navstivil som podnik este parkrat, ale, bohuzial, vzdy s rovnakym vysledkom. Podobne nemile prekvapenie ma cakalo aj v restauracii Kelt, kde tento "izotop" tiez capuju. Pravdepodobne maju rovnakeho dodavatela.

    O bolehlave, ktory vam konzumacia takeho piva sposobi, hadam ani nemusim hovorit. Moje slova by urcite potvrdili zastupy navratilcov pracujucich na (Britskych) ostrovoch, kde je capovany "Ginis" samozrejmostou. Z vlastnej skusenosti tiez mozem povedat, ze aj na Malte vam nacapuju lepsieho Guinnessa ako zrejme kdekolvek na Slovensku.

    Pocas mojich niekolkych vyletov do Anglicka, Irska a Skotska som si Guinness zamiloval. Ma mat krasnu vyraznu horku chut, ktora pochadza z jacmena prazeneho horucou parou. Ak budete v Dubline, urcite si zajdite do Guinness storehouse, kde mozete prazeny jacmen aj ochutnat v ramci prehliadky. Je to podobne ako prazena kava.

    Co sa tyka peny a lavinoveho efektu - ten je sposobeny pridanim dusika. Pre tych, ktorych zaujima, ako Guinness spravne nacapovat a vychutnat si ho, odporucam video:
    http://www.youtube.com/watch?v=d15lJn1r0Mk

    Pena ma mat vysku 18mm v pohari a 3mm nad poharom. Vo fabrike prisne kontroluju kazdu varku specialnym pravitkom a podla toho pridavaju dusik.

    Mozno sa mylim, pretoze s kosickym capovanym Guinnessom som skoncil zhruba pred rokom a veci sa sa mohli odvtedy zmenit.

    Pokial zatuzite Po dusku tohto skveleho stoutu, NECHODTE DO KOSICKYCH PODNIKOV. Kupte si radsej plechovku (0.44 l) v hypermarkete. Bezne stoji okolo 1.90€, ale v akcii sa da kupit do zasoby aj za 1.50€. Chut omnoho viac pripomina skutocny capovany Guinness, aky dostanete na ostrovoch. Pre informaciu - 0.4 l capovaneho Guinness-grc v kosickom podniku priemerne 4€!!

    A PROSIM VAS, NEPITE TO Z PLECHOVKY. Plechovka vo vnutri obsahuje "widget" s dusikom. Po otvoreni obsah hned nalejte do pohara a widget vam na povrchu vytvori krasnu mliecnu penu, ktora vydrzi az do konca.

    Nabuduce napisem aj nieco pozitivne, slubujem.
    Peter

    OdpovedaťOdstrániť
  46. Ahoj Peter!

    Ta teta za pultom (ja ju volam bosorka) nie je zamestnankyna, je majitelka. A to je podla mna este horsie. Ja som tam bol asi 3x a jej pristup bol vzdy HROZNY, tak som tam prestal chodit, predsa nie som mazochista. Guinness nepijem v Kosiciach asi 3 roky, mas pravdu tu capuju nejaky humus.

    OdpovedaťOdstrániť
  47. to peter: vo fabrike prisne kontroluju kazdu varku specialnym pravitkom a podla toho pridavaju dusik ???? jasne a na konci to bali svist do folie ;-)))

    maros kladzivar

    OdpovedaťOdstrániť
  48. Maros,

    povodne som bol prilis lenivy, aby som to hladal. Vidim, ze sa Ti tiez nechcelo hladat, tak som si tentokrat dal tu namahu:
    http://www.youtube.com/watch?v=efiAfJmnfIE

    Staci, ked si to pustis od 08:08. Tu penu kontroluju kazdu hodinu, uvidis tam aj to pravitko.

    Pokial si zvedavy na cely proces vyroby, odporucam Ti pozriet si to cele alebo navstiv Guinness Storehouse v Dubline.

    Peter

    OdpovedaťOdstrániť
  49. Pivný klub: Pivko majú veľmi dobré, ale výzor "klubu" a prístup majiteľky mi tú chuť troška otrávil. Dva krát mi to tam stačilo. Možno keby to trocha prerobili, niečo malo zmenili..

    OdpovedaťOdstrániť
  50. vcerajsia skusenost z Pivneho klubu - bol som tam 1. krat. Pivecko vyborne, letna zahrada fajn = prijemne posedenie. Az pokial neprisla pani majitelka o cca pol 11tej (nebola este zaverecna) - ten vyberany slovnik, scenu co nam tam predvidla, spucovala nas ako male deti v tabore a nasledne doslova vyhodenie nas, bez akehokolvek padneho dovodu som este nikdy a nikde nezazil. A to mam pochodene podniky na svk aj v zahranici od kadejakych lokalnych putik az po stylove podniky na urovni. Zaver: PIVNY KLUB - NIKDY VIAC!

    OdpovedaťOdstrániť
  51. a co VIGVAM PUB ... na Toryskej, pri oproti galerii http://www.vigvampub.sk/menu.php?id_c=24
    capuju napr: kaltenecker, cierna hora, prenstejn ...

    OdpovedaťOdstrániť
  52. hmm ani som nedocital v beerhouse je pizza horsia ako kdekolvek inde? hmm no kto je zvyknuty jest vykysnute2-3 cm hrube cesto ako buchta tak mu nemoze chutit ale mam skusenost ze aj taliani si pochutnali :) a pre mna je to jedna z najlepsich v Ke. Ocakavam priklady inych skvelych pizzerii

    OdpovedaťOdstrániť
  53. Vyborne pivka maju tu:
    U zajaca (cerna hora) za OC galeria (Je to 5. cenova bez podlahy ale to pivo je pivo)
    Staropramen na Rastislavke (treba vyskusat ten nefiltrovany, jedna basen)
    Camelot Plzen na schnit (tankovy).
    Primator casto sa mi stava ze pivo nieje dobre nacapovane, ale ak je tak je vyborne.
    Madrid a Kaltenecker, niet co dodat.

    OdpovedaťOdstrániť
  54. V Camelote som bol minuly piatok (23.9.2011) a tankovy Plzen tam este nemaju. "Veduca" mi povedala, ze si este budeme musiet 2 tyzdne pockat. Pri mojej navsteve som si vsimol medene kotly, ktore zacinaju zrejme pre tento ucel v interierovych priestoroch instalovat.

    OdpovedaťOdstrániť
  55. celkovo kamen urazu vo vsetkych kosickych pizzeriach skysnute pivo v zime, a podavaju ho akoby sa nechumelilo:/

    OdpovedaťOdstrániť
  56. Odporúčam America Pizza, kde čapujú pivo Budvar. Je to síce od ruky, ale majú dobré denné menu alebo pizzu.

    OdpovedaťOdstrániť
  57. prave som narazil na tento blog. zaujimavy, len tak dalej.

    drobna chybicka, ale dolezita, piva maju svoj presny nazov. paulaner 14tka je pravdepodobne paulaner oktoberfest bier. u nas k dostaniu hlavne pocas jeho sezony, t.j. jesen. pokial viem, kvasinkove pivo to nie je. (kvasinkove - pivo s pridanim kvasiniek). co si pamatam, nie je ani nefiltrovany. (neodfiltovane kvasinky)

    OdpovedaťOdstrániť
  58. ten pajzel Pivny klub je stale zatvoreny

    OdpovedaťOdstrániť
  59. V Beerhouse som dostal najhoršie pivo v živote, asi ho čapovali priamo z pisoára - aspoň tak smrdelo. Ešte som si ho len priložil k ústam a naplo ma. Zaplatil som, poďakoval - čašníčka na mňa nechápavo pozerala kvôli plnému poháru - a odišiel. A viac ma tam na pivo nikto nedostane.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani sa necudujem ze tak smrdelo, ked maju poukladane sudy na schodoch smerom k WC na teplote 25 a v lete aj viac °C....mne sa stalo to iste-katastrofa.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...