Bakchus. Rozhodne tam nechoďte jesť

Reklama

Oprávnená kritika košických služieb. Gastronómia, zákaznícky servis, prístup ku klientom. Blog o všetkom kvalitnom.

utorok 26. apríla 2011

Bakchus. Rozhodne tam nechoďte jesť

Reštaurácia Bakchus sa nachádza na Hlavnej ulici v Košiciach hneď oproti cukrárni Aida. Nazývať prevádzku Bakchus reštauráciou je podľa mojej mienky trošku silné kafe. Drvivú väčšinu jedál by som zaradil do kategórie "low cost" - napríklad prírodné kuracie prsia na šampiňónoch, "diabolské" bravčové mäso so syrom - obe za 3,35 €, či vyprážaný syr za 2,35 €. Podľa jedálneho lístka v kuchyni varia 79 (!) druhov jedál a to som ani nerátal polievky a predjedlá. Už len neuveriteľne rozsiahle menu mi "pošepkalo", že táto reštaurácia nebude variť na dostatočnej úrovni. Neviem čo robia kuchári, keď je prevádzka plná a každý si objedná niečo iné.

Exteriér aj interiér Bakchusu vyzerá dobre. Bojím sa, že zopár návštevníkov blížiaceho sa šampionátu dobrý výzor podniku zmätie, do prevádzky vstúpia a objednajú si jedlo, ktoré je naozaj podpriemerné. Bryndzové halušky pri vedľajšom stole v hodnote 3,85 € vyzerali sucho a nechutne. Na halušky by som radšej šiel do Med Maliny a ešte k tomu zaplatím o 20 centov menej. Rozosmiali ma gýčové umelé kvetiny na stoloch, ktoré sa neúspešne snažili navodiť atmosféru veľkonočných sviatkov. Do podniku sme zašli čírou náhodou v pondelok večer (veľkonočný pondelok), pretože od OD Tesco smerom k Bakchusu sme nenašli žiaden otvorený pub, kde by sme si mohli dať dobré pivo. V Bakchuse sme si dali Plzničku 12 v cene 1,50 €. Vrátim sa k úvodnemú odstavcu tohto článku a opakujem, že nazývať Bakchus reštauráciou je naozaj odvážne. Skôr pôsobí ako pub s plátnom a projektorom, na ktorom si môžete vychutnať športové prenosy a v eufórii šiesteho piva si objednáte mastný vyprážaný syr. Ale pozor! Ten vyprážaný syr si môžete objednať iba do 21:50, pretože počas našej návštevy kuchárovi končila šichta o desiatej. Ani o minútu dlhšie. Varenie službukonajúceho kuchára asi nebaví. Povedzme si úprimne: koho by bavilo monotónne vyprážať syr za 400 € v hrubom?




Vyprážaný syr. Reštaurácia Bakchus

Hodnotiť vyprážaný syr, ktorý aj s prílohou (polotovar "opekané zemiaky") pripraví každé dieťa, je zbytočné.

Reštaurácia Bakchus. Interiér - bakchus.com


Od Bakchusu nečakajte dobré jedlo. Bakchus nie je reštaurácia. Bakchus je pub, ktorý tak či tak potrebuje kompletne prehodnotiť obsah jedálneho lístka. A mimochodom v dobrých puboch varia dlhšie ako do desiatej.

Osobne ma prekvapila naozaj veľmi milá čašníčka. V Bakchuse som bol posledne zhruba pred rokom a šiestimi mesiacmi a na vlastnú kožu som pocítil čo je to nepríjemný a arogantný servis. V pondelok som bol naozaj šokovaný - v dobrom slova zmysle - keď sa naše priania snažila splniť príjemná a usmievavá servírka. Večer pri pive dokáže byť omnoho lepší keď Vás obsluhujú skvelí ľudia. Dosť často sa mi totižto stáva, že keď objednáme o jedno pivo menej, pri dodatočnej úprave objednávky sa na nás obsluha pozerá akokeby sme boli vrahovia a vydierači. Klobúk dole majiteľom. Našli naozaj skvelú čašníčku!

Verdikt: Pokiaľ radi rozmaznávate svoje chuťové poháriky, Bakchus Váš mlsný jazýček neuspokojí. Varia podpriemerne. Choďte radšej do La Ventany. Ak však chcete ísť na pohár vychladenej plzne, pozrieť si popritom hokejový zápas a objednať niečo lacné na zahryznutie, kľudne Bakchus navštívte.


Zdieľajte článok na Facebooku, nech aj Vaši priatelia vedia realitu o Bakchuse!

7 komentárov:

  1. ja by som tam nesiel ani na pivo, otrasny interier... to ti nevadi? a na tvojom mieste sa zameram na propagaciu kvality a nie toho co je zle, lebo vsetko sa vracia...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podla niektorych ludi je ten interier otrasny, mne az tak neprekazal. Je pravda, ze v ten vecer sme si dali nejake to pivko, takze moje esteticke citenie mohlo byt trosku poznacene - gycove umele kvetiny mi vsak neunikli :)

    Nemam problem s propagaciou kvality (vid recenzie restauracie La Ventana, Med Maliny, Borsalina apod.)

    Nechcem vsak drzat hubu a krok a tolerovat nekvalitne sluzby. Chceme upozornit potencionalnych zakaznikov pred tym, nez navstivia zlu prevadzku. Myslim si, ze nato maju plne pravo. A mozno aj tieto recenzie (za predpokladu, ze ich bude citat relativne velky pocet zakaznikov) aspon troskou pomozu ku skvalitneniu kosickych sluzieb.

    Nase recenzie nie su vycucane z prsta. Hodnotime realitu, ktoru sme pocas nasich navstev zazili. Ak je raz jedlo hnusne, obsluha zla a interier otrasny, tak to nebudem ticho tolerovat, ale napisem to aj ostatnym ludom. Nech vsetci vedia o mojej skusenosti a mozno po mojom odporucani prevadzku (ne)navstivia.

    Nie som zly clovek, takze verim, ze za negativne recenzie nedostanem v zivote nejake "minusove body" :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nikto nie je zly clovek, kazdy iba robi co uzna za vhodne a dostane za to nalezitu odplatu... v dnesnom svete lacnej cinskej elektroniky sme si zvykli, ze veci zvyknu byt nekvalitne no po troch pokusoch vymenit vyrobok nasleduje vratenie penazi. syr nie je ako na obrazku? reklamuj. obrazok nie je, tak ho ochutnaj... nechuti ti? reklamuj. podla mna ale ten syr chuti rovnako ako v hociakej inej restauracii, kde podavaju vyprazany syr. pub, ako by si ho chcel ty nazvat, by to bol, keby neponukali teple jedlo, ktore oni ale ponukaju... chces aby restika sluzila tvojim najtajnesim snom a si ochotny si za tie sluzby zaplatit, no vedz, ze zdravemu cloveku by bolo blbe tvarit sa ako spokojny zakaznik a pritom na webe vypisovat, ze mi nieco nechutilo, a ze tam nedoporucujes chodit jest... je to hra? je to forma zabavy? tato stranka je pre vsetkych, ktori skutocne potrebuju poradit http://restauracie.sme.sk/ a nevstupuj do restauracii, ktore maju interier ako mcdonald pred rekonstrukciou, lebo si robis hambu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nerozumiem kam smerujes. To co robime, budeme robit nadalej.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento článok mi ani zďaleka nepripomína objektívne hodnotenie . Je to subjektívny názor , ktorý ma jednoznačný zámer odradiť budúcich potencionálnych zákazníkov. Pán/ Pani ktorý písal túto nazvime to "RECENZIU" zjavne zabudol , že nie všetci ľudia potrebujú snobské reštaurácie s dokonalým designom a keď sme pri hodnotení ochutnať jeden syr za 2,35€ o 21:59 tak to určite žiaden znalec ani gurmán nebude ..

    OdpovedaťOdstrániť
  6. co to mate s tym potencionalnym....som za potencialny, ale to je uz z inej kuchyne

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...