Prečo mám rád Áno Šéfe

Reklama

Oprávnená kritika košických služieb. Gastronómia, zákaznícky servis, prístup ku klientom. Blog o všetkom kvalitnom.

piatok 25. marca 2011

Prečo mám rád Áno Šéfe

Áno Šéfe je skvelá relácia. Slovenské televízne stanice vôbec nesledujem, ale reláciu Áno Šéfe a Šéfka (Šéfku pozerám kvôli istým skutočnostiam, ktoré Vám objasním neskôr) si pozriem. Rád.

Ľudia, ktorí niektoré moje články čítali vedia, že som pobúrený úrovňou služieb na Slovensku. Gastronómia je u nás v kriticky zlom stave. Všetko podstatné zhrnul fachman Pospíšil vo svojom kontroverznom interview. Prívlastok "kontroverzný" mu však nalepili ľudia, ktorí gastronómiu robia zle. Nedivím sa. Predstavte si, že ste majiteľ reštaurácie. Nevyznáte sa do toho čo robíte, ale myslíte si, že ste hviezda. Určite by ste neboli nadšení, keby k Vám prišiel neznámy šéfkuchár a začal tvrdiť, že všetko čo robíte je hovadina. Buď si uvedomíte, že robíte niečo zle a budete sa snažiť zlepšiť to, alebo mu nalepíte nálepku "kontroverzný". Nalepiť nálepku kontroverzný je jednoduchšie.

Prínos relácie Áno Šéfe je podľa mojej mienky enormný. Neviem, koľko ľudí ju sleduje, ale čím viac tým lepšie. Šefkuchár Jaro Žídek síce priamo nezmení ponuku a kvalitu služieb slovenských reštaurácií, ale televíznym divákom otvára očí. Relácia Áno Šéfe šíri veľmi potrebnú osvetu. Ukazuje nám, že gastronómiu môžeme mať za rovnaké peniaze o pár úrovní vyššie. Bežným ľuďom otvára oči a verím, že už mnohí z nich pochopili isté skutočnosti. Čím viac gastronomickej osvety, tým skôr vymiznú zo slovenských reštaurácií pokusy o vraždu a takéto nechutné vyprážané syry so šunkou.

Mrzí ma, že Jaro Žídek nie je až taký tvrdý a kontroverzný ako jeho český kolega Zdeněk Pohlreich. Pohlreich svojou tvrdou a nekompromisnou kritikou priviedol k televízií množstvo ľudí a jednoznačne zvýšil úroveň gastronómie v Českej republike. Chápem však, že každý je iný a Jaro Žídek vedie reláciu štýlom, ktorý mu vyhovuje. Každopádne mu držím palce, robí dobrú robotu.

Relácia Áno Šéfe je priekopníkom. Pevne verím, že aj na Slovensko prídu časy, keď gastronomické relácie nebudú viesť nejakí herci. Pevne verím, že prídu časy, keď si objednám pizzu a nepríde mi smradľavý odpad.

Ak si myslíte, že Slováci potrebujú zmeniť svoje chúťové poháriky a naučiť sa, že komunistické kuracie prsia s broskyňou nie sú gastronomickým vrcholom, kľudne zdieľajte tento článok.

5 komentárov:

  1. Ono je lepšie že Jaro Žídek je iný ako Zdeněk Pohlreich, dáva to tomu iný rozmer. Videl som zatiaľ dve časti a pobavil som sa. Osobne si myslím že majitelia reštaurácií by si mali priplatiť za kvalitný personál. Za tých cca. 500 euro veľkú kvalitu nezamestnajú. Tie peniaze by sa im určite vrátili vo väčšej návštevnosti.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. inak privital by som info ako aj niečo ako gastro mapu na vašom blogu,ako aj informacie o predaji bio produktov a menej tradičných potravín v predajnach a trhovisku v KE-príklad na stanici je stánok s ponukou syrov,žinčice a bryndze zo salaša

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gabriel: Máte jednoznačne pravdu. Za takú almužnu majú šťastie, že vôbec do tej roboty chodia na čas... Buďme ale úprimní - nájsť dnes "poriadneho" a spoľahlivého zamestnanca je naozaj veľmi problémové...

    Anonym: Ďakujeme za tip, určite naše "pôsobenie" rozšírime aj o tento segment.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nevidela som relacie s Pohlreichom, ale na odporucanie som si pozrela Ano sefe! s Jarkom Zidekom. Musim povedat, ze sa mi hned zapacil a je to jediny slovensky program, ktory si pozriem cez internet (zijem v zahranici). A tesim sa, ze bude pokracovat. Myslim, ze neotvara oci len majitelom restauracii, ale aj ludom-zakaznikom.
    Fajn blog, zaradujem medzi oblubene :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dobrý den, pěkný článek :)

    Všechny díly pořadu Na nože" můžete shlédnout ONLINE na www.PohlreichZdenek.cz :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...